Gevarieerd dieet
-
Juist of fout: test je kennis over groeimelk
Tussen 1 en 3 jaar is groeimelk essentieel in de voeding van je kind: groeimelk dekt het grootste deel van de dagelijkse behoefte aan ijzer, vetzuren, eiwitten en vitamine D. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 500 ml. We stellen voor dat je je misvattingen over groeimelk overboord gooit en we vertellen je welke ideeën over groeimelk juist of fout zijn.
-
Baby in de winter
Welke voedingsmiddelen, welke brei helpen je baby in de winter? Zijn er levensmiddelen die je baby helpen tegen verkoudheid en griep?
-
Welke vitamines na borstvoeding?
Vitamines en mineralen zijn essentieel voor een goede werking van het lichaam en voor de groei van een baby. Maar welke vitamines na borstvoeding?
-
Groenten eten met kinderen. Doe de test!
De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen. Een gezond kind moet nochtans genoeg groenten eten. Hoeveel is genoeg voor een kind?
-
Welke vitamines heeft je baby nodig?
Vitamines zijn essentieel voor de gezondheid van je kleintje. Moedermelk biedt alle voedingsstoffen die nodig zijn voor de ontwikkeling van baby's. Wanneer je met vaste voeding begint, is een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet noodzakelijk voor de goede ontwikkeling van je kindje.
-
-
Babyvoeding: van melk tot voedingsdiversificatie
De basiscomponenten van babyvoeding zijn: melk, water, fruit- en groentenpapjes. Tijdens zijn eerste levensmaanden zal je baby uitsluitend melk drinken. Daarna zal je kleintje van ontdekking naar ontdekking gaan en zo zijn smaakpalet verrijken.
-
Het belang van water in je zwangerschap
Het belang van water in je zwangerschap is niet mis te verstaan: je lichaam gebruikt dit voor de aanmaak van vruchtwater. Meer; water drinken helpt ook tegen oedeem of vochtophopingen.
-
Een dag op het bord van je kleintje: menu-ideetjes voor baby’s van 12 maanden
Vanaf 12 maanden eet je kindje 4 maaltijden per dag: ontbijt, lunch, tussendoortje en avondeten. Deze maaltijden moeten evenwichtig en gevarieerd zijn. Ontdek hier menu-ideetjes voor baby’s van 12 maanden.
-
Wat je moet weten over groeimelk
Groeimelk is melk voor kinderen van 1 tot 3 jaar en is rijk aan specifieke vitaminen en mineralen voor jonge kinderen.
-
Koken met groeimelk: receptideetjes
Je baby groeit snel en eens je met vaste voeding begint, kan je kindje zijn flesje soms al eens weigeren. Het blijft echter noodzakelijk om dagelijks 500 ml melk op het menu te zetten. Candia Groeimelk 3e leeftijd helpt de weerstand van kindjes van 12 tot 36 maanden versterken.
-
Groeimelk Natuur: de voordelen voor je kindje
Groeimelk biedt alle essentiële elementen voor de groei van je kindje vanaf 1 jaar en is de perfecte opvolger van de tweedeleeftijdsmelk. Het is niet altijd eenvoudig om de juiste groeimelk voor je baby te kiezen. Daarom zoomen we even voor je in op de voordelen van Candia Groeimelk Natuur.
-
-
Is er op het menu van je baby al plaats voor een vieruurtje?
Wanneer je baby tussen de vier en de zes maanden oud is, is hij klaar voor iets nieuws op het menu: vaste voeding. Niet meteen van de ene dag op de andere, natuurlijk. Je blijft borst- en/of lesvoeding geven, en stilletjes aan, lepeltje per lepeltje, laat je je kleine schat wennen aan vaste voeding. Vieruurtjes en gezonde tussendoortjes horen daarbij. Zolang het lekker en gezond is, natuurlijk.
-
Kindermenu in restaurant te ongezond
Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat kindermenu's in ketenrestaurants ongezond zijn. Hoe zit dat bij ons?
-
Slaap kindje : zo dommelt je baby rustig in ?
Niets schattiger dan een slapend baby’tje, toch? Kan jij intussen misschien ook een tukje doen. Maar soms willen die lieve kijkers van je mini-me niet zo makkelijk toevallen. Hoe laat je je baby rustig in slaap vallen? Enkele tips!
-
Baby leert groenten eten
De eerste hapjes vaste voeding zijn een grote stap in het leven van een baby. Na uitsluitend melkvoeding moet hij plots leren wennen aan nieuwe smaken en texturen. Groenten, een bron van mineralen, vitaminen en vezels, zijn van groot belang voor baby's groei. Maar die overgang is niet altijd gemakkelijk … Het zou dus wel eens kunnen dat je baby zijn neus optrekt voor zijn bordje groenten. Maar geen paniek: er zijn oplossingen en tips!
-
Babyvoeding: starten met fruit of groente?
Je baby krijgt voor het eerst brei. Kies je dan voor groente of fruit?
-
Zuivelproducten zonder conserveermiddelen*
Je kindje groeit volop en je geeft hem zijn eerste hapjes, maar je weet nog niet goed voor welke tussendoortjes je best kiest? Dan zijn melkdessertjes perfect om kleine hongertjes te stillen. Boordevol smaak en bijzonder praktisch, zijn ze het ideale, zoete tussendoortje.
-
Nestlé Yogolino Dessert: 35% minder suikers dan zuiveldesserts uit het versvak
Kinderen houden van zoetigheid tussendoor, maar die tussendoortjes moeten wel voedzaam zijn, zodat ze er weer tegenaan kunnen tot het avondeten. De Nestlé Yogolino Dessert melkdessertjes zijn een perfect en verantwoord alternatief!
-
De Nutricia-Careline
Alle ouders weten dat de zwangerschap en de eerste jaren met een baby een magische periode zijn, maar tegelijk ook bron van vele vragen. Als je vragen hebt over je voeding of die van je baby, als je twijfels hebt over de te geven hoeveelheden of andere vragen hebt, kan je op verschillende manieren contact opnemen met de Nutricia Careline.
-
Nutricia: geschiedenis, onderzoek en missies
Voeding in de eerste levensjaren is cruciaal voor de groei en ontwikkeling van baby's en kan een impact hebben op de gezondheid gedurende het hele leven. Nutricia Early Life Nutrition streeft naar veilige, hoogwaardige, wetenschappelijk gefundeerde voedingsoplossingen met bewezen gezondheidsvoordelen. Onze ambitie is om de behoeften van ouders te ondersteunen en om eraan tegemoet te komen om zo hun kinderen een goede start in het leven te garanderen.
-
Groenten leren eten
Je baby is nu tussen de 4 en 6 maanden oud: het is tijd voor een nieuwe mijlpaal. Het ontdekken van verschillende smaken en voedingsmiddelen. Nutricia biedt je hiervoor handige dagmenu’s.
-
Welk tussendoortje kiezen voor je baby?
Het tussendoortje is essentieel voor de goede ontwikkeling van je baby. De 4 maaltijden, gespreid over ontbijt, lunch, tussendoortje en avondeten, moeten ervoor zorgen dat je kindje dagelijks voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.
Het tussendoortje of vieruurtje is essentieel om de batterijen van je kindje op te laden en de tijd tot het avondeten te overbruggen. De samenstelling van het tussendoortje varieert naargelang de leeftijd van je kindje en we geven je ook enkele lekkere snacktips. -
Neem een goede start met vaste voeding
Vaste voeding is tijdens baby’s hun eerste levensjaar een groot avontuur; maar ook voor jou als ouder is dit best wel spannend. Deze momenten zijn vaak een smakelijke mix van nieuwsgierigheid, voeding, delen en leren. En ook zo grappig voor op de foto!
-
De ontwikkeling van smaak
Je kindje ontdekt op dit moment de wereld om hem heen. Dit doet hij met zijn 5 zintuigen: smaak, gehoor, zicht, aanraking en geur. Je kleine ontwikkelt al erg jong zijn smaak. Om dit te stimuleren, kun je je kleine al van jongs af aan nieuwe voedingsmiddelen laten ontdekken.
-
Het belang van groeimelk in 10 punten
Je opgroeiende kind heeft heel specifieke voedingsbehoeften, die veranderen van baby tot peuter. Maar melk blijft een zeer belangrijke rol spelen in de dagelijkse voeding van je kleintje.
Het belang van melk in het leven van je baby in 10 belangrijke punten:
-
Candia, melk die het leven makkelijker maakt voor moeders
Als je kind tussen 1 en 3 jaar is, is het aanbevolen om je kind 500 ml melk te geven naast een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet. Een dergelijke consumptie dekt de behoeften aan calcium en essentiële voedingsstoffen. Deze hoeveelheid melk kan worden verdeeld in twee porties van 250 ml: één portie 's morgens en één’ s avonds. Candia Groeimelk is perfect geschikt om aan de dagelijkse voedingsbehoeften van je kind te voldoen.
-
Groeimelk: tot welke leeftijd?
Melk is een belangrijk onderdeel van de voeding van je baby. De eerste drie maanden zal je kindje uitsluitend melk drinken. In jaren die daarop volgen zal de voeding van je kind telkens meer variatie krijgen. Het is dus belangrijk dat tot zijn derde verjaardag ook de melk die je kleintje drinkt mee van samenstelling verandert.
-
Goede eetgewoontes
Wat de voeding betreft, zijn de eerste jaren van je kind een periode van leren kennen en de start van een gevarieerde en evenwichtige voeding. Van 0 tot 3 jaar zijn kinderen in een periode van exponentiële groei: hun lichaam en hersenen ontwikkelen zich aan een hoge snelheid. Vandaar het belang van goede voeding voor hun ontwikkeling; een voeding die voldoet aan al hun behoeften.
-
De melkfles klaar-voor-gebruik
Melk begeleidt de groei van je kinderen
Je kindje groeit, maar melk blijft essentieel voor zijn groei. Toen je kindje 1 jaar werd, heb je waarschijnlijk gekozen voor Candia Groeimelk, als aanvulling op een gevarieerde en evenwichtige voeding. Zoals vele andere gezinnen heb je de keuze gemaakt voor praktische vloeibare melk in tegenstelling tot poedermelk met gelijkwaardige voedingswaarde. Gedaan met het uitrekenen van de verschillende dosissen poedermelk en het maken van de verschillende flesjes.
-
-
Baby’s ondervoed in ontwikkelingslanden
Ondervoeding: het eist ook nu nog het leven van vele baby's in ontwikkelingslanden. 5 van 6 kinderen jonger dan 2 jaar hebben niet genoeg voedzaam voedsel voor hun leeftijd.
-
Voedingsschema 8 maanden
Ben je mama en heb je veel vragen over de voeding van je kindje? De voedingskundigen van Nutricia zijn er voor jou en beantwoorden al je vragen.
-
Wanneer begin je met het eerste hapje?
Ben je mama en heb je veel vragen over de voeding van je kindje? De voedingskundigen van Nutricia zijn er voor jou en beantwoorden al je vragen.
-
Voedingsschema 12 maanden
Ben je mama en heb je veel vragen over de voeding van je kindje? De voedingskundigen van Nutricia zijn er voor jou en beantwoorden al je vragen.
-
Geen koemelk tot 4 jaar
Wanneer kan je eigenlijk ophouden met groeimelk voor je kind?
-
Wat mag ik eten tijdens borstvoeding?
Ben je mama en heb je veel vragen over de voeding van je kindje? De voedingskundigen van Nutricia zijn er voor jou en beantwoorden al je vragen over zijn voeding.
-
Vanaf 1 jaar mee-eten met mama en papa is ongezond!
Een Belgisch onderzoek toont aan dat peuters vanaf 1 jaar, die mee-eten met de rest van de familie, ongezond eten.
-
-
-
Oh nee! Mag jouw baby met de handen eten?!
Als je baby eerst met de handen leert eten, leren ze nooit zonder morsen met een lepeltje eten. Onzin? Of toch een tikkeltje waarheid?
-
Wanneer schakel je over naar vaste voeding?
Je baby's honger is niet langer meer te stillen met louter flessen- of borstvoeding. Tijd om over te schakelen op vaste voeding dus! Hoe laat je de overgang van flessen- of borstvoeding naar vaste voeding vlot verlopen?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Vegetarisch eten in je zwangerschap?
Je volgt al jaren bewust een vegetarisch dieet. En nu ben je zwanger. Krijgt je kind wel de nodige voedinsstoffen? Moet je vleeseter worden om jouw kindje de nodige vitaminen en mineralen te geven?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-