Avocadosoufflé


Avocadosoufflé

Ingrediënten: Wat heb je nodig?

  • 2 grote avocado's
  • 30gr bloem
  • 40gr boter
  • 1/2 l melk
  • sap van een halve citroen
  • 3 eieren
  • 2 snuifjes muskaatnoot
  • zout

Hoe bereiden?

Snij de avocado's in twee. Ontvel en mix met het citroensap en de muskaat. Zet deze mengeling in de koelkast.

Bereid een dikke bechamelsaus: laat 30gr boter op een zacht vuurtje smelten. Voeg de bloem toe. Roer enkele seconden, doe de melk erbij en voeg zout toe. Haal de saus van het vuur.

Scheid het eigeel en het eiwit. Voeg de avocadopuree toe aan de bechamelsaus. Klop het eigeel en voeg ook dat toe. Klop tenslotte het eiwit en roer het onder de bereiding.

Doe boter in een soufflévorm en doe de bereiding erin. Zet 25 minuten in de oven.

Dadelijk opdienen.

Smakelijk!