Rijsttaart met champignons


Rijsttaart met champignons

Ingrediënten: Wat heb je nodig?

Deeg:

  • 1.5 eetlepel sesamzaad
  • 1.5 tas gekookte bruine rijst
  • 1 geklopt ei
  • 1 theelepel gehakte peterselie

Garnering:

  • 2 eetlepels kippebouillon
  • 1 ui in schijfjes gesneken
  • 1 gepelde paprika in stukjes
  • 250gr dunne schijfjes champignons
  • 2 eieren
  • 1/2 tas magere melkpoeder
  • 1 soeplepel geraspte parmesaan
  • 1/2 theelepel paprika

Hoe bereiden?

Gril de sesam in een pan, op een gemiddeld vuurtje, totdat het een goudgele kleur krijgt.

Voeg alle ingrediënten van de deeg eraan toe en beleg de bodem van een taartvorm (20 cm diameter).

Verwarm de bouillon, voeg de ui eraan toe, bedek en laat 2 à 3 minuten koken. Voeg de paprika en de champignons toe en laat nog eens 2 à 3 minuten koken zonder deksel. Doe het mengsel in de vorm.

Klop de eieren en de melk en giet het over de champignons. Bestrooi met kaas en laat 30 minuten in de oven staan op 180°C.

Smakelijk!