Kalium


Kalium

Bronnen van kalium

De grootste bronnen van kalium zijn fruit en groenten. Een voeding die rijk is aan groenten en fruit levert dus de geschikte hoeveelheid kalium.

De volgende droge vruchten zijn bijzonder rijk aan kalium:

  • gedroogde abrikozen
  • gedroogde banaan
  • gedroogde vijgen en dadels
  • rozijnen
  • noten

Vers fruit dat veel kalium bevat:

  • banaan
  • zwarte bessen
  • abrikozen
  • meloen
  • kiwi
  • aalbessen
  • kersen
  • pruimen
  • druiven

De groenten met het grootste gehalte aan kalium zijn:

  • droge bonen
  • linzen
  • spliterwten

De verse groenten die het rijkst zijn aan kalium zijn:

  • spinazie
  • venkel
  • champignons
  • artisjok
  • broccoli
  • biet
  • pompoen
  • selderij
  • bloemkool
  • schorseneren
  • wortelen
  • groene kool
  • peterselie
  • waterkers

Kalium komt ook voor in melk, yoghurt, kaas, vlees, aardappelen en volkoren granen.

De beste manier om dagelijks een voldoende hoeveelheid mineralen binnen te krijgen, is voldoende, gevarieerd en evenwichtig te eten.