Welke vitamines heeft je kleintje nodig?

Vitamines en mineralen zijn essentieel voor een goede werking van het lichaam en voor de groei van een baby. Omdat we ze voornamelijk via onze voeding binnenkrijgen, is het soms moeilijk om vast te stellen of je kind wel voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Maar daar zijn oplossingen voor.


Welke vitamines heeft je kleintje nodig?

De specifieke behoeften van een baby

Vanaf de geboorte tot 6 maanden is moedermelk de ideale voeding voor je kindje. Moedermelk bevat alle stoffen die je baby nodig heeft om te groeien: voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Allemaal zo gedoseerd dat ze je kindje voorzien van de juiste hoeveelheden energie. Wanneer er meer variatie in de voeding van je baby komt, bevat opvolgmelk voedingsstoffen die samen met zijn eerste hapjes kunnen zorgen voor een volwaardige voeding.

Het lichaam van je baby is in volle groei en dat vraagt veel energie. Je kindje heeft meer dan ooit voedingsstoffen nodig voor zijn groei, maar ook voor de ontwikkeling van zijn hersenen, botten en weerstand. Evenwichtige en gevarieerde voeding is essentieel, maar dat is in de praktijk niet altijd even gemakkelijk en sommige kinderen hebben dan ook tekort aan vitamine D of ijzer.

Groeimelk, als aanvulling op een gevarieerde voeding
 

Groeimelk komt, met zijn speciale samenstelling, overeen met de specifieke voedingsbehoeften van je kind. Zo kan je het voedingspatroon van je kindje weer in balans brengen, want je baby heeft immers 4 keer meer calcium, 6 keer meer ijzer en 7 keer meer vitamine D nodig dan een volwassene.
 

Het is aanbevolen om je kindje vanaf de leeftijd van één jaar 500 ml groeimelk (verspreid over twee voedingen) per dag te geven als aanvulling op een gevarieerde en evenwichtige voeding. En dit tot de leeftijd van drie jaar. Groeimelk helpt aan de dagelijkse voedingsbehoeften van je kind te voldoen. Groeimelk werd speciaal geformuleerd voor kinderen en bevat vitamine C ter ondersteuning van de weerstand.

Gezonde en gevarieerde voeding de dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Maar tijdens de eerste levensjaren is groeimelk een essentiële bondgenoot om te voldoen aan de specifieke behoeften van je kleine ontdekkingsreiziger.