Hoe leer jij je baby drinken met een rietje?

Als je baby ongeveer 14 maanden oud is, kan je hem leren drinken met een rietje. En dat doe je zo!


Hoe leer jij je baby drinken met een rietje?

Laat ons meteen duidelijk zijn; dit is geen publiciteit voor de rietbekertjes die je overal in baby-en kinderwinkels aantreft. Bekertjes met een ritje nodigen kinderen uit voortdurend te sabbelen, wat slecht is voor de tanden en de kaakspieren. Maar toch is het nodig om kinderen te leren drinken met een rietje. Want ook wij moeten toegeven dat een glaasje melk op een zomers terras veel beter smaakt (en minder morst) met een rietje!

Zo leer jij je kind drinken met een rietje:

- Vraag steeds een kort, dun rietje. Indien nodig knip je een langer rietje in twee. Kies voor een verpakking die je kan indrukken en niet voor een rietjesbeker om je kind dit te leren.

- Je kindje moet nu leren zuigen; een vaardigheid die hij aan de borst reeds leerde. Maar toch weet je baby met dit rietje opeens niet meer wat te doen. Je kan hem prikkelen door af en toe op de verpakking te drukken. Je kleintje zal alles proberen om meer dan die enkele druppeltjes te kunnen drinken.

- Je kan het natuurlijk enkele malen voordoen, maar drinken met een rietje leert je baby door steeds opnieuw een rietje aangeboden te krijgen.

Veel plezier met het uitproberen!