Het belang van melk in de voeding van je peuter

Tijdens de eerste levensmaanden van je baby is moedermelk zijn hoofdvoedsel. Het is ook het enige voedsel dat aanbevolen is voor de goede ontwikkeling tijdens deze belangrijke periode. Sterker nog, de eerste maanden zijn een cruciale stap in de groei en ontwikkeling van je baby.


Het belang van melk in de voeding van je peuter

Moedermelk is de beste en natuurlijkste keuze en hierdoor de aanbevolen voeding voor zuigelingen. Moedermelk biedt alle essentiële voedingsstoffen voor de goede ontwikkeling van je baby, alsook beschermende stoffen om te vechten tegen infecties, want het immuunsysteem van je pasgeboren baby is nog steeds aan het rijpen.

Mocht er, na 6 maanden, een moment komen dat je over wilt stappen op opvolgmelk, doe dit dan in samenspraak met een pediater.

Variatie in de voeding begint gemiddeld op de leeftijd van 6 maanden, maar melk blijft een belangrijke voedingsbron tijdens de overgang naar vast voedsel.

Vanaf een jaar: groeimelk

Vanaf de leeftijd van één jaar raden gezondheidsexperts aan je kind 500 ml melk per dag te geven als aanvulling op een gevarieerde en evenwichtige voeding. Deze 500 ml per dag zorgen ervoor dat bij kinderen tussen de 1 en 3 jaar aan de dagelijkse calciumbehoefte en aan een derde van de behoefte aan vitamine D wordt voldaan.

Groeimelk Olvarit 1+ met zijn Compleet Care-formule is speciaal aangepast aan de voedingsbehoeften van je kindje en draagt bij aan de groei. Wat bevat deze Compleet Care-formule?

Vitamine D en calcium voor sterke botten en tanden,
Vitamine B voor energie en
IJzer ter ondersteuning van de weerstand.

Tijdens zijn groei blijft je kindje zich ontwikkelen en zijn voedingsbehoeften evolueren. Melk blijft een ideale aanvulling op vaste en gevarieerde voeding. Groeimelk Olvarit 2+ (aanbevolen vanaf 2 jaar) en Olvarit 3+ (aanbevolen vanaf 3 jaar) voldoen aan de specifieke dagelijkse voedingsbehoeften van je peuter. Ze helpen voorzien in de energie die je kind nodig heeft om een nieuwe dag vol avonturen en ontdekkingen tegemoet te gaan!

Melk is, vanaf de geboorte en gedurende de vroege kinderjaren, de dagelijkse begeleider van je kind. Melk is het hoofdvoedsel tijdens de eerste levensmaanden van je baby en is van cruciaal belang voor zijn groei. Tijdens zijn groei is groeimelk, als onderdeel van de dagelijkse voeding, een ideale aanvulling om de essentiële voedingsstoffen voor de ontwikkeling van je peuter te leveren!