Speelgoed voor tweejarigen


Speelgoed voor tweejarigen

Wat kan je kind al doen op deze leeftijd?

Wanneer je kind 2 jaar is, begint hij al een zekere handigheid te ontwikkelen: hij kan voorwerpen vastgrijpen, eraan duwen of trekken, ze laten vallen, rollen...

Hij kan nu ook een potlood vasthouden en zal dus graag op alles beginnen krabbelen, wat wel eens een zekere ergernis kan opwekken.

Je kind staat nu ook al stevig op beide beentjes. Met plezier ontdekt hij nu nieuwe ervaringen. Een driewieler kan hierop een antwoord zijn.

Welk speelgoed geven?

Boetseerklei is ideaal om zijn grijpgrage handen bezig te houden, ook kleurrijke blokken en simpele puzzels hebben zeker succes.

Denk ook aan een mooie "tekenaarskit" met kleurpotloden (geef een voorkeur aan dikke potloden), papier in alle kleuren van de regenboog, en leuke kleurboeken.

Op een super driewieler zal je kind - trots als een pauw - leuke, avontuurlijke uitstapjes maken.

Stimuleer de interesses van je kind met "imitatie spelletjes", zoals poppen, een doktersuitrusting, en andere... zodat je kind zich kan inleven in de wereld van de "groten".

Tenslotte mag je zeker boeken niet vergeten, zodat jullie 's avonds voor het slapengaan gezamenlijk kunnen lezen en je kind kan wegdromen bij deze prachtige sprookjes en verhalen.