Loop Met Mij Puppy van Fisher-Price – Wat vinden de mama’s ervan?

Het nieuwe loopwagentje van Fisher-Price moedigt je kleintje aan zijn eerste stapjes te zetten. Een paar weken geleden hebben we vier moeders en hun kindjes gevraagd om het loopwagentje, met zijn verschillende functies en drie spelniveaus, te testen. Wat is hun feedback?


Loop Met Mij Puppy van Fisher-Price – Wat vinden de mama’s ervan?

Het loopwagentje van Fisher-Price helpt je kindje bij het zetten van zijn eerste stapjes en introduceert op een speelse manier kleuren, vormen, cijfers en nog veel meer. Je kindje kan op 2 manieren met het loopwagentje spelen: zitten en spelen of staan en lopen. Het is ontworpen om met je kind mee te groeien en daarom voorzien van drie verschillende spelniveaus: leren en begrijpen, grofmotorische vaardigheden, nieuwsgierigheid en verwondering. Vier moeders, met kindjes tussen de 9 en 11 maanden oud, hebben voor ons het loopwagentje uitvoerig getest. Dit is wat An, Florence, Julie, Sylvie en hun kindjes ervan vinden!

Productdesign

Om kinderen dagelijks speelplezieren te bezorgen en hun aandacht te trekken, moet speelgoed visueel aantrekkelijk zijn. We vroegen onze testmoeders wat zij vonden van het ontwerp van het product en de verschillende spelmanieren (zittend of staand). Met zijn rode neus, zijn kleurtje en interactieve boek krijgt het loopwagentje unaniem een dikke duim.

Sylvia, de moeder van de kleine Livia (17 maanden) deelt haar ervaringen: "Mijn dochtertje is vooral aangetrokken door de kleuren, ze houdt van de rode neus die oplicht en de oplichtende cijfertjes. Dankzij het handvat kan ze zichzelf rechttrekken en opstaan." Het loopwagentje is veel meer dan gewoon leuk speelgoed; het stimuleert je kindjes evenwicht en moedigt het aan zijn eerste stapjes te zetten. Dankzij het specifieke ontwerp van het loopwagentje kunnen kinderen zichzelf optrekken, op het wagentje steunen en op hun eigen tempo meer zelfvertrouwen krijgen om hun eerste stapjes te zetten. "Mijn dochter toonde al snel interesse toen ze zag dat ze zich kon vasthouden en vooruitgaan. Ze begint pas te lopen, maar dankzij het loopwagentje heeft ze hulp bij het vooruitkomen en vindt ze langzaamaan haar evenwicht. Klein nadeel is dat het speelgoed een beetje te snel voor haar beweegt, ze moet dus leren om haar bewegingen en evenwicht beter te beheersen. In het begin is ze dus een paar keer gevallen. Maar ik zie van dag tot dag verbetering!"

Ook An merkte een verschil: “Ja, Ruben kan al langere ‘afstanden’ stappen. Hij kan ook sneller stappen aan het loopwagentje als voordien. Hij straalt echt als hij het loopwagentje gebruikt. Toch hebben we geen grote veranderingen opgemerkt in zijn zelfvertrouwen. Misschien als hij het langer gebruikt wel. Ruben voelde zich aangemoedigd om te blijven stappen achter de loopwagen. Hij moest er erg mee lachen telkens we luid applaudisseerden. Hij liep dan trots verder.”

Meegroeitechnologie

Het loopwagentje is ontworpen om met je kind mee te groeien. Het is daarom voorzien van drie verschillende spelniveaus, die samen met je baby evolueren en je kindje leuke en educatieve inhoud blijven bieden, die is aangepast aan zijn behoeften.

Het zingen van de liedjes, benoemen van de kleuren/cijfers/vormen/ neus, aanmoedigen bij het stappen motiveren de taalontwikkeling van je kindje”, zegt An. “Het is fijn dat er zoveel variatie is in geluiden, melodieën en zinnen. Ruben vindt de ‘feestgeluiden’ erg leuk. Wij vinden vooral de stem heel aangenaam. De stem lacht af en toe op een leuke manier!”

In het tweede spelniveau wordt de motoriek van je kind gestimuleerd en volgens Sylvie is het loopwagentje op dat vlak ”Heel goed ontworpen". Florence legt uit waarom muziek een belangrijke rol speelt bij het aanmoedigen van je baby om zijn eerste stapjes te zetten: "Hoe meer stapjes je kindje zet, hoe meer het loopwagentje zingt en dat werkte echt motiverend voor mijn kindje."

In het derde spelniveau wordt de nieuwsgierigheid van de baby's op de proef gesteld. Drie van de vier moeders waren heel tevreden over de meegroeitechnologie: “Top, zo gaat het speelgoed tenminste lang mee!”, vertelt Julie ons.

An daarentegen begreep het gebruik van verschillende spelniveaus, maar vond het onderscheid tussen niveau 1 en 2 klein. “Het onderscheid is me niet geheel duidelijk. In de uitleg staat dat niveau 1 voornamelijk ‘leren en begrijpen’ is en niveau 2 ‘beweeglijkheid’. Toch wordt er in de drie niveaus op eenzelfde manier gestimuleerd om te lopen. Het enige verschil dat ik opmerkte was dat er in niveau 2 gebruik wordt gemaakt van Engelstalige woorden als aanvulling op niveau 1. Het is wel superfijn dat de kinderen de kleuren, cijfers, en vormen kunnen leren en dat ze gestimuleerd worden omdat de puppy hen dit vraagt. Hij spreekt heel duidelijk en op een kindvriendelijke manier. Het is fijn dat de hond in niveau 3 niest en dat de pianotoetsen pianoklanken geven.

 

Onze vier testmoeders zijn met andere woorden enthousiast en bevelen alle vier het loopwagentje aan! Florence: "Dankzij de meegroeitechnologie blijft het loopwagentje interessant voor je kindje, zelfs al kan het ondertussen lopen. Niet alleen mijn dochtertje heeft ervan genoten. Ook mijn zoontje van drie was weg van de liedjes en het alfabet. Ik kan het dus echt aanbevelen! Het is echt goed ontworpen. Mijn dochtertje heeft het meest genoten van het boekje en de liedjes. We hadden al een loopwagentje van toen onze zoon klein was. Eentje met balletjes en vormpjes. Heel leuk voor hem, maar deze is veel praktischer om mee te nemen, omdat je je geen zorgen moet maken dat je onderweg misschien wel delen verliest."

Lijkt het loopwagentje je ook wat voor jouw kleintje? Dan kan je het hier online kopen.