Autovakantie: pony's in Duitsland

In deze tijden wil je waarschijnlijk liever op autovakantie. De redactie van Baby.be geeft je een geheimtip voor een autovakantie in Duitsland. 


Autovakantie, autostoel, Duitsland

De Paasvakantie staat voor de deur. Net als de ziekte corona.

Wil je wel met kinderen op vliegtuigreis in crisistijd? Of ga je liever op autovakantie; met de auto naar een hotel of een vakantiehuis waar niet te veel mensen samenkomen?

Autovakantie in Duitsland

Buurland Duitsland heeft verrassende hoeken en is met de auto vlakbij.

Misschien vermijd je nu liever grote steden als Aken of Keulen? Dan volg je toch gewoon onze geheimtip: Hotel Freund in Duitsland!

Na ongeveer 4 uur rijden ben je aan het Duitse spahotel, gelegen aan een meer. Dat betekent prachtige wandelingen in de natuur, heerlijk traditionele Duitse gerechten eten en je 's avonds laten masseren.

Maar dat maakt van het hotel toch geen geheimtip? Inderdaad. Het is het programma voor kinderen in de manege wat van deze autovakantie wat bijzonders maakt.

Pony's en paarden voor groot en klein

Het hotel Freund heeft een eigen manege waar klein en groot aan hun trekken komen. Zo begint elke dag op de manege met een uur paardrijles, voor groot en klein. De hotelgasten die mee willen doen worden verdeeld in twee groepen. Volwassenen en kinderen met ervaring mogen op een wandeling buiten de manege, door veld en bos. Spannend! De kleinere kinderen of kinderen zonder ervaring starten hun paardrijles in de manege, met pony's. Na een halfuur mogen ook zij, onder begeleiding, even het veld op.

Waarschijnlijk is dit voor heel wat kinderen al een hoogtepunt, maar het wordt nog beter... Hotel Freund heeft in de stal immers mini-pony's en ezels staan. Die kunnen kinderen zelfstandig uit de stal halen (en dat is ontzettend spannend voor kleuters en kinderen zonder ervaring), je mag hen borstelen, vlechtjes en bloemen in hun haar steken en ... samen met je ouders mee wandelen nemen in de prachtige omgeving. Geen paniek, als de pony' s en ezels zich lostrekken en weglopen, lopen ze vanzelf weer terug naar hun stal - om er later eten te krijgen ;)

Met andere woorden; ook in crisistijden kan jij een superleuke vakantie hebben - in een buurland waar je het niet eens verwacht had.

Lees ook; welke autostoel kies je voor een autovakantie?