Trend: kinderwagen huren in plaats van kopen!

5 goede redenen om over deze nieuwe trend na te denken en niet te investeren in een kinderwagen!


Trend: kinderwagen huren in plaats van kopen!

Overgewaaid uit het buitenland; de trend om babyspullen te huren in plaats van te kopen! Hier heb je alvast vijf goede redenen om mee te doen:

1. Kinderwagen huren neemt minder plaats in

Babyspullen als een kinderwagen heb je niet lang nodig. De kuip, waar je baby in ligt, gebruik je 4 tot 6 maanden. Daarna zit je baby in de kinderwagen en staat de kuip overal in de weg. Een jaar later wil je een kleine, snelle buggy die gemakkelijk open en dicht te klappen is en staat de kinderwagen weer in de weg... Maar als je huurt, kan je elk deel netjes teruggeven na gebruik! En je neemt het nieuwe deel wat je nodig hebt dan pas mee!

2. Kinderwagen huren is beter voor het milieu

Als iedereen een nieuwe kinderwagen koopt, hoeveel kinderwagens worden er dan na gebruik wel niet weggegooid?! Als we die dure kinderwagens wat vaker gebruiken, vermijden we een hoop vuilnis in de natuur! En als je werkt met verhuurspecialisten, is de kinderwagen telkens weer gereinigd voor hij naar je toekomt.

Wist je trouwens dat door tweedehands gebruik en het meermaals wassen jouw baby minder met schadelijke stoffen uit het textiel in de kinderwagen in contact komt?!

3. Kinderwagen huren is goedkoper

Een goede kinderwagen kost al snel meer dan 500 euro! En dat terwijl je een kinderwagen niet zo lang gebruikt! Pas bij een tweede of derde kindje wordt de investering interessant, maar dan zijn er vaak alweer nieuwere, betere versies op de markt.

Als je huurt, hoef je die basisinvestering niet te doen. Daarenboven loop je steeds met de nieuwste, betere kinderwagens rond!

4. Kinderwagen huren voor vakantie of onthaal

Je kan je kinderwagen ook tijdelijk huren, zodat je niet alles dubbel hoeft te kopen of mee moet slepen op vakantie. Zo kunnen we ons voorstellen dat je graag een tweede kinderwagen bij oma en opa of de onthaalmoeder hebt staan. Investeren hoeft dan niet; huren voor enkele maanden is een veel betere investering!

5. Kinderwagen huren: waar?

Kinderwagen kan je huren bij verschillende grote babywinkels, maar ook een on-line service als [bebe-rent->http://www.bebe-rent.be] of Dream4kidz biedt dit al aan! Controleer ook even of je lokale ziekenkas deze diensten niet aanbiedt; in heel wat afdelingen kan je borstpompen, aerosolapparaten en kinderwagens uitlenen!