Babyfoto op doek

Die eerste babylach wil je niet vergeten. Net daarom is het belangrijk je babyfoto's niet zomaar ergens op je computer te laten staan, maar er ook wat mee te doen. 


Babyfoto op doek

Babyfoto's: wat doe je ermee? 

Je hebt ondertussen al wel gemerkt wat je kleintje aan het lachen brengt. En je hebt prachtige babyfoto's van die eerste babylach. Maar wat doe je daar nu mee? Zet je babyfoto op doek!

Wij geven je 5 tips wat je kan met je mooiste babyfoto's: 

1. Print je babyfoto op doek

Een babyfoto printen op een schildersdoek is niet nieuw. Toch is het de moeite om er weer even naar te kijken! Want die babyfoto's op schildersdoek worden nu ook gekaderd in prachtige, moderne kaders. Of de babyfoto wordt met een filter bewerkt, waardoor je bijna een kunstwerk op doek van je baby thuis krijgt. Doen! 

2. Maak een puzzel van je babyfoto

Ontspan in het weekend met een heerlijke puzzel van die mooiste babyfoto's. Maak een puzzel van 100, 500, 1000 of 2000 stuks. Zorg ervoor dat je niet te veel blauwe lucht of zandkorrels op je foto hebt staan, want dan ben je uren zout met het juiste puzzelstuk te vinden :) De puzzel zou je natuurlijk ook kunnen ophangen later! 

PS: Dit is ook een leuke geschenktip voor de grootouders! 

2. Maak een fotoboek van je babyfoto's

Er zijn heel wat apps die je de kans geven vandaag snel en zonder moeilijkheden je foto's in een prachtig album te steken. Leuk voor grootouders, maar ook voor jezelf en je baby. Want die houden er erg van steeds weer hun eigen babyfoto's te bekijken als ze groter worden. 

Een babylach voor de mooiste babyfoto's

Maar hoe krijg jij die sprankelende babylach op de mooiste babyfoto's? 

- Probeer je baby op een plekje te leggen of te zetten met een achtergrond die later niet stoort. Vaak is een eenvoudig witte of zwarte achtergrond het leukste.

- Durf heel sterk in te zoomen. En durf vooral veel foto's te maken. Heel veel. Je kan later nog altijd beslissen welke foto's je zal gebruiken en welke niet. [Lang leve de digitale camera, waar je niet voor elke foto betaalt!]

- De ogen van je baby zijn erg sprekend. Om rode ogen te vermijden, raden wij je aan geen flash te gebruiken. Plaats je baby op een plekje waar genoeg licht is. Of pas de waarden op je camera aan.

- Beweeg! Draai rond je baby. Probeer verschillende gezichtshoeken. Je kleintje vindt het trouwens heerlijk om je te volgen. En net dat zal er voor zorgen dat die leuke babygrijns op de juiste manier op doek komt!