Foto's van je pasgeborene op Facebook? Iedereen doet het!

Doe ik het? Of doe ik het maar beter niet?Plaats jij foto's van je baby op Facebook?


Foto's van je pasgeborene op Facebook? Iedereen doet het!

Heel wat ouders vragen zich af of het wel een goed idee is; foto's van je pasgeboren baby op Facebook zetten. Nu blijkt dat 2 ouders op 3 beslissen dat toch te doen. Niet alleen Facebook, maar ook Flickr en Instagram blijken belangrijke sociale media om de geboorte van een kind aan te kondigen.

Facebook: foto's van je baby posten. Doen of niet doen?

Het was een studie uit de UK die de cijfers aan het licht bracht; iedereen twijfelt of ze het zullen doen, maar toch plaatsen 2 ouders op 3 de foto's op het internet. 77% van die ouders kiest voor Facebook, 48% voor Instagram en 32% voor Flickr.

Opvallend is dat de eerste foto gemiddeld 57,9 minuten na de geboorte verschijnt. Dat wil zeggen dat meer dan de helft van de ouders al in het eerste uur na de geboorte foto's van de baby aankondigt op het internet. 62% van de ouders deed de aankondiging zelf, bij 22% waren het tantes en nonkels, peters en meters of grootouders van de pasgeborene. 25% van de ouders vertelt er meteen bij dat zij de foto's posten omdat "iedereen dat doet". De andere ouders vertelden dat ze zo de geboorte wilden aankondigen of op deze manier een herinnering voor later wilde vastleggen.

Facebook: foto's van de kinderen posten

Er zijn heel wat vragen over de veiligheid en privacy van Facebook als het over kinderen gaat, maar toch posten ouders ook na de geboorte ongeveer drie keer per week wat over hun kinderen. 75% doet het elke week, 21 % doet dit ten minste drie keer per maand.

En jij? Heb jij de geboorte van je kindje aangekondigd via sociale media?