Andere

 • Verzorgingstips voor de huid van je baby

  Verzorgingstips voor de huid van je baby

  De huid speelt een fundamentele rol als beschermende barrière voor het lichaam. Deze beschermende functie ontwikkelt zich al terwijl de baby nog in de buik zit en dit proces zet zich na de geboorte nog een jaar verder. De huid van je baby is heel gevoelig en doorlaatbaar, waardoor ze snel geïrriteerd raakt. Een speciale verzorging, aangepast aan de kwetsbare babyhuid, is dus geen overbodige luxe. De verzorging van de babyhuid houdt deze niet alleen gezond en schoon, maar voorkomt ook droogheid, huidinfecties en bepaalde dermatologische aandoeningen.

 • Onze huid beschermt ons. Hoe beschermen wij onze huid?

  Onze huid beschermt ons. Hoe beschermen wij onze huid?

  De huid is een echte interface met de buitenwereld en een volwaardig orgaan, dat de nodige aandacht en verzorging verdient. De babyhuid is bovendien dunner, kwetsbaarder en gevoeliger dan die van volwassenen. Redenen te over dus om er van bij het prille begin bijzondere aandacht aan te besteden. De huid heeft de taak de andere organen tegen aanvallen van buitenaf te beschermen. Ze wordt echter constant bedreigd door diverse omgevingsfactoren: zon, koude, warmte, wind en zelfs vervuiling en stress. Het is dus belangrijk dat je je huid verzorgt met een paar eenvoudige handelingen, zodat je huid jou op haar beurt kan beschermen!

 • Hoe droge huid verzachten?

  Hoe droge huid verzachten?

  Atopische dermatitis is een ontstekingsziekte die een op de vijf kinderen en drie op tien volwassenen treft. Kenmerkend zijn de extreem droge en jeukende huid. Vandaag de dag weten we al veel meer over de huidaandoening. Maar wat zijn de oorzaken en welke zijn de symptomen? En hoe kan je de ongemakken bij kinderen het best verlichten?

 • Liniment, voor de natuurlijke verzorging van babybilletjes

  Liniment, voor de natuurlijke verzorging van babybilletjes

  Tijdens de eerste levensmaanden krijgen babybilletjes dagelijks heel wat te verduren, vooral tijdens de luierwissel. Ze moeten meerdere malen per dag gereinigd worden; je gebruikt dus best een aangepast, mild product. Liniment is een mengsel van kalkwater en olijfolie en een must-have om babybilletjes te reinigen. Wij vertellen je waarom!
   

 • De huid van je baby verzorgen

  De huid van je baby verzorgen

  Dunner en fragieler dan die van een volwassene, is de huid van je pasgeborene baby nog niet helemaal klaar om zijn rol als beschermende barrière voor de buitenwereld op te nemen. De huid kan zich nog niet verdedigen tegen ziektekiemen en externe agressie en heeft bijgevolg speciale zorg nodig.
   

 • Baby's tegen racisme

  Baby's tegen racisme

  Twintig Brusselse baby's spelen met de band 'De Fanfaar' een lied tegen racisme. Ben jij ook tegen racisme? Deel dan de clip op Facebook!

 • Wist jij dat pasgeboren baby's... soms geel zien?

  Wist jij dat pasgeboren baby's... soms geel zien?

  Veel baby's zien er de eerste dagen na de geboorte wat gelig uit. Hoe komt dit? Kan het kwaad? En moet je baby altijd onder de 'lamp'?

 • Wist jij dat pasgeboren baby's... soms 'aardbeienvlekjes' hebben?

  Wist jij dat pasgeboren baby's... soms 'aardbeienvlekjes' hebben?

  Heeft jouw baby rode vlekjes, die een beetje bobbelig aanvoelen en op zijn huidje lijken te liggen? Dan heeft hij aardbeienvlekjes. Moet je je zorgen maken?

 • Wist jij dat pasgeboren baby's... veel niezen?

  Wist jij dat pasgeboren baby's... veel niezen?

  ... veel niezen? Maar waarom niezen baby'tjes eigenlijk zo veel? Moet je je zorgen maken?

 • Mijn baby heeft pukkeltjes door de warmte. Hoe verzorg ik dat?

  Mijn baby heeft pukkeltjes door de warmte. Hoe verzorg ik dat?

  Rode pukkeltjes, witte pukkeltjes. Wat is het verschil? En hoe verzorg je ze best?

 • Baby's huid

  Baby's huid

  =http://www.baby.be/nl/pages/200910_zwitsal/

 • Waarom is de huid van een baby zo gevoelig?