Papa redt baby uit brandend kamertje

In Veurne kon een papa gisteren zijn baby nipt uit een brandend kamertje redden. Van deze papa kunnen wij wat leren!


Papa redt baby uit brandend kamertje

Jamel Kouhkouh (28) en Lindsey Delancker (27) wonen samen met Noah (3,5 jaar) en Yassin (vijf maanden oud) in een huurwoning aan de Ieperstraat in Veurne. Terwijl zijn vrouw op haar werk in het OCMW-rustoord Ter Linden was, keek Jamel maandagavond televisie. Die viel opeens uit, waardoor de man de zekeringen controleerde.

Maar daar liet papa Jamel het - gelukkig - niet bij! Hij dacht even na waarom de elektriciteit zou kunnen uitvallen en besloot naar het kamertje van de baby te kijken. Daar brandde een elektrische verwarming.

Toen hij de deur van de gang opende, kwam een geur van verbrand rubber me tegemoet. De slaapkamer van Yassin was vol rook en de vader zag al vlammen. Hij greep zijn zoontje, die aanvoelde als en pop en rende naar de dokter aan de overkant van de straat. Die belde meteen de ambulance.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en konden verder onheil vermijden. ‘Het is ongelofelijk dat ik rustig ben gebleven', zegt Jamel. ‘Pas in het ziekenhuis kwam het besef en heb ik gehuild als een klein kind. Het had allemaal veel erger kunnen zijn. Stel dat ik ook in slaap gevallen was... '

Alle elektrische vuren in het huis, dumpt het gezin. ‘Die komen hier nooit meer binnen', besluit Lindsey resoluut.

Gebruik jij electrische toestellen op de babykamer, zoals een electrische verwarming? Staan die aan terwijl de baby slaapt?

Verwarming voor de kinderkamer

Een baby slaapt best in een koele kamer, om wiegendood te voorkomen. Wil je toch verwarmen in de kinderkamer, is het een goede optie de standaard verwarmingsspecialisten te contacteren. Jaga ontwikkelde daarenboven radiatoren speciaal voor de kinderkamer. Veiligheid boven alles!

Foto: Jaga Play Radiator