Kerstdrieling geboren in Gent !

In het Gentse Universitair Ziekenhuis is op kerstavond een drieling geboren. Van de trotste mama en papa is vernomen dat het meisje Kaithlyn heet en de jongens Vince en Mathis.


Kerstdrieling geboren in Gent !

Een kerstdrieling is bijzonder, maar mama Melissa Crapé uit Geraardsbergen merkt op dat het voor haar nog iets meer bijzonder is. "Een drieling is sowieso speciaal en het feit dat ze op kerstdag geboren zijn maakt het extra speciaal. Het bijzonderste is misschien wel dat het om een spontane drieling gaat. Er kwamen geen hormonen of iets anders kunstmatigs aan te pas."

De kindjes kwamen op kerstavond met een keizersnede ter wereld. Het meisje Kaithlyn is met 1,725 kilo en 44 centimeter de grootste baby van de drie, gevolgd door Vince met 1,545 kilo en 43 centimeter. Mathis is met 1,05 kilo en 38,5 centimeter de kleinste.

"De kindjes zijn zeer gezond", aldus nog de mama, die samen met haar partner Wim Dedobbeleer geniet van het moment. "Er was geen bevallingsdatum gepland, maar omdat ze zagen dat de harttoontjes begonnen te zakken, werd beslist dat ze op kerstavond geboren moesten worden."