De komst van je baby optimaal voorbereiden

Je hebt een mooie, bolle buik en binnenkort houd je je baby voor het eerst in je armen. Tijdens die laatste weken van je zwangerschap kan je de komst van je baby langzaam beginnen voorbereiden. Heb je alle essentiële spullen voor je baby al en wil je dat de geboorte van je kleintje symbool staat voor liefde en delen? Werk dan samen met UNICEF!


baby, voorbereiden

Bereid je voor op de komst van je baby: de bevallingskoffer

Je bevallingskoffer met de eerste spulletjes voor je baby is een van de belangrijkste dingen om klaar te hebben voor je baby arriveert. Kies comfortabele katoenen kleertjes: rompertjes, pyjamaatjes, sokjes, mutsje, jumpsuit, jas en een dekentje voor uitstapjes.

Je hebt misschien al wel kleertjes van familie en vrienden gekregen; baby's groeien die eerste weken immers zo snel! Of check eens met je vriendinnen die het afgelopen jaar een baby kregen; zij kunnen je waarschijnlijk heel wat babyspullen lenen!

Niet je eerste baby? Dan heb je vast ook nog een paar dozen met babyspullen op zolder staan.

Is bovenstaande het geval en heb je al de essentiële kleertjes voor baby’s eerste maanden? Dan kan je ervoor kiezen, je geluk te delen! Wist je dat je ook bij UNICEF een geboortelijst kan leggen? Met schenkingen van familie en vrienden kan je zo kinderen over de hele wereld, die niet dezelfde startkansen krijgen als jouw kindje, helpen en aan hun eerste, meest dringende noden tegemoetkomen: vaccins, voeding, …

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om naast een klassieke geboortelijst een solidariteitsgeboortelijstje bij UNICEF te leggen, afhankelijk van je persoonlijke behoeften voor je baby. Meer informatie vind je hier.

Bereid je voor op de komst van je baby: de basisuitrusting

Naast kleertjes heb je ook heel wat andere spullen voor je baby nodig. Ook deze kan je misschien wel van familie of vrienden lenen. Je kan ook op zoek gaan naar tweedehandsspullen. Zo bespaar je niet alleen veel geld, je levert meteen ook een bijdrage aan een meer duurzame wereld.

Voor de babykamer heb je een bedje nodig waar je baby kan in slapen tot hij 3 jaar oud is. Een luiertafel heb je nodig om je baby gemakkelijk te kunnen verschonen, als ook een commode of kleine ladekast om alle spullen in op te bergen. Verder heb je een kinderwagen, een draagzak of -doek nodig, evenals een autostoeltje. Een reiswieg kan handig zijn voor op vakantie of weekendjes weg.

Maak een geboortelijst met daarop alle spullen die je nodig hebt. Heb je echter het hoogstnodige al? Maak dan van de gelegenheid gebruik om iets geweldigs te doen en leg een UNICEF-geboortelijst. De geboorte van je kindje is een geweldige kans om je familie en vrienden te vragen om de komst van je baby te vieren door andere kinderen, die het echt nodig hebben, te helpen.