7 TENDENZEN OM IN 2019 IN VORM TE BLIJVEN EN GOED IN JE LICHAAM TE ZITTEN

Aspria laat u kennis maken met een manier van fitness en welzijn die vorm zal geven aan de manier waarop u en wij ons in 2019 gezamenlijk gaan inzetten…


7 TENDENZEN OM IN 2019 IN VORM TE BLIJVEN  EN GOED IN JE LICHAAM TE ZITTEN

#1 – FIT FOR LIFE

De functionele training (« functional training » in het Engels) zet zijn opgang in 2019 voort. Steeds meer sporters erkennen dat het hier over een efficiënte manier gaat om kracht en lichamelijke topvorm te ontwikkelen die nodig zijn om de dagelijkse activiteiten van het leven aan te kunnen.

Waarom? Omdat functionele training het lichaam laat werken door bewegingen te gebruiken die je dagelijks op een natuurlijke wijze ook gebruikt. Door cardio-oefeningen te combineren met krachtoefeningen door middel van het lichaamsgewicht en met behulp van specifieke functionele middelen (van medicine balls tot bokszakken via battle ropes) is functionele training veel meer dan sport alleen… Het is een manier om de conditie in het dagelijks leven op peil te houden en « fit for life » te blijven.

Of u nu een moeder bent die moet bukken en draaien om haar kind op te tillen en te dragen, een golfer of een tennisser die altijd op een wedstrijd voorbereid wil zijn en blessures wil vermijden, iemand die zijn lichaam op kracht wil houden en zijn lichaamshouding wil verbeteren tijdens en na lange uren op kantoor of een iemand op leeftijd die in alle veiligheid wil kunnen zitten, opstaan en wandelen, wel nu, dan is functionele training iets voor u!

#2 – STRETCHING

Mensen die een zittend leven leiden, kunnen hier strekken en uitrekken om hun gebrek aan beweging, het hoofdzakelijk langdurig zitten en herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde bewegingen te compenseren. Voor de meer actieve mensen geven de rek- en strekoefeningen betere resultaten, bevorderen ze de recuperatie en voorkomen ze pijnlijke klachten.

Werken aan uw lenigheid is ook een uitstekende manier om uw welzijn te verhogen en stress te verminderen. U gaat bovendien makkelijker bewegen en u kunt aan sport gaan doen zonder het risico blessures op te lopen.

#3 – STRONG IS THE NEW SEXY

Sinds een jaar of twee worden extreem magere modellen verworpen: tegenwoordig zeggen we vooral dat vrouwen niet meer lang van lijf en leden hoeven te zijn om als aantrekkelijk te worden beschouwd…. En dat is uitstekend nieuws!

Wat we nu als « sexy » beschouwen zijn sterke lichamen, atletisch en veerkrachtig. Dat betekent dat vrouwen nu eindelijk en gezond leven kunnen gaan leiden en zich aantrekkelijk kunnen voelen. En dat geldt ook voor de mannen! Zo kunnen we aan een stevig en resistent lichaam bouwen door een gezond, evenwichtig en voedzaam dieet aan te nemen.

Dat is een van de redenen waarom spierversterkende oefeningen voor vrouwen de laatste jaren zo’n geestdrift opwekken en dat zal ook in 2019 zo blijven.

#4 – HET BELANG VAN EEN GOEDE ADEMHALING

Het feit « naar behoren » adem te halen en het middenrif te gebruiken, eerder dan een snelle ademhaling die slechts alleen via de longen gaat, heeft talrijke positieve effecten op de gezondheid. Het laat bijvoorbeeld toe ongerustheid en spanning te verminderen, zowel als het lichaam van schadelijke stoffen te ontdoen.

Nu we dat weten en de toenemende belangstelling zien voor meditatie en een holistische benadering van de gezondheid, kunnen we ons eraan verwachten dat in 2019 de ademhaling een essentieel element wordt voor gezondheid en welzijn.

#5 – MENTALE GEZONDHEID

Veel mensen beleven af en toe een mentale dip, terwijl het hen op het eerste zicht goed gaat. Die vaststelling zet ons ertoe aan ons standpunt over lichamelijke oefeningen te verruimen. Steeds meer onderzoeken wijzen immers uit dat training niet alleen een onmiddellijk gevoel van welzijn geeft (dankzij de endorfine die ons overspoelt na een stevige trainingssessie), maar ook helpt mogelijke depressies te voorkomen of zelfs te doen verdwijnen.

Al moeten we onze doelstelling over de lichamelijke conditie en afvallen niet vergeten, in de toekomst zou het kunnen zijn dat we meer en meer mensen gaan zien die ook gaan sporten voor hun mentale gesteldheid en voor het gevoel van welzijn in hun hoofd.

#6 – EEN GEZONDE VOEDING

Als we zien hoe de gezondheid van onze ingewanden een effect op ons hele leven van ons immuunsysteem tot ons humeur heeft, kunnen we niet anders dan duidelijk vaststellen dat de keuze van voeding een belangrijke plaats inneemt.

Daarom zullen we hoogstwaarschijnlijk in de maatschappij een evolutie naar «clean eating» zien; dat houdt in dat we getransformeerd voedsel gaan mijden ten voordele van natuurlijke, volkoren ingrediënten die onze gezondheid kunnen beïnvloeden.

In een 360° benadering van welzijn is het van essentieel belang dat de voeding die wij tot ons nemen, al onze overige inspanningen steunt die wij leveren met het oog op het bereiken van een hoger welzijn.

#7 – EEN NACHTRUST VAN KWALITEIT

Het is geen toeval dat steeds meer toepassingen en activiteitenvolgers, naast het berekenen van het aantal passen en verbrande calorieën, ook de slaapkwaliteit meten.  Nachtrust stond heel lang niet op het lijstje van belangrijke factoren die het leiden van een gezond leven bepalen, maar aangezien onze hectische levensstijl (vaak een synoniem voor slaapgebrek) steeds vaker tot een burn-out leidt, kunnen we voortaan niet anders dan met het aspect nachtrust rekening te houden.

En dat is een goede zaak, want slaapgebrek is de oorzaak van talrijke gezondheidsklachten, met name stress en gewichtstoename.

In 2019 zullen wij ons dus steeds meer concentreren op de kwaliteit van onze nachtrust en in het bijzonder over hoe wij een diepe en herstellende slaap kunnen bereiken die wij allemaal nodig hebben. Wij kijken daarbij naar de voeding, het alcoholverbruik, het gebruik van smartphones maar ook de keuze van lichamelijke activiteiten.

IN DE 3 ASPRIA-CLUBS VAN BRUSSEL

Het gebruik door Aspria van de term « welzijn » geeft onze globale benadering weer op het gebied van gezondheid, waarbij sporten slechts een stukje van de puzzel is. Bij Aspria betekent welzijn veel meer dan lichamelijke conditie alleen, het is ook een kwestie van gevoel. Het gaat erom zich lichamelijk, geestelijk en emotioneel ook werkelijk goed te voelen.

De infrastructuur en de geboden diensten bij Aspria zijn zeer gevarieerd: trainen met de laatste nieuwe toestellen van topkwaliteit, een exclusief programma AspriaPro voor de bepaling van de biologische leeftijd, ontstressen in de ontspannende spa-ruimtes waar u tot rust komt, zowel als massageruimtes en esthetische verzorgingsbehandelingen.  Daarbij komen nog de luxueuze vergaderzalen, hotels, restaurants en de talrijke activiteiten voor de kinderen… Dat alles bestrooid met een fantastische gemeenschapsgeest!

Welzijn bij Aspria is een totale 360° dienstverlening die zich aanpast aan de behoefte en de verlangens van iedereen.

         ASPRIA ARTS-LOI 

 Deze stedelijke oase voor fitness beschikt over een nieuwe functionele ruimte, een zwembad van 21 meter en het beste aanbod in groepslessen in Brussel.

 

 

 

ASPRIA ROYAL LA RASANTE 

 Genesteld in 4ha groen in Woluwe, biedt onze emblematische club een fantastische infrastructuur voor tennis, zwemmen en fitness, een uitgebreid programma voor kinderen en weelderige buitenlocaties.

 

 

ASPRIA AVENUE LOUISE

 Dit stedelijk toevluchtsoord, voorbehouden aan volwassenen, is uitgerust met luxueuze zalen, een uitzonderlijk Sisley Instituut en een elegant binnenzwembad.

 

 

 

 Meer weten?  : https://www.aspria.com/nl/akties/dit-jaar-zal-ik-mijn-doel-bereiken/