GETEST: Welke fles kies jij voor je baby?

Ook als je borstvoeding geeft, is het slim een fles in huis te hebben voor afgekolfde melk of noodgevallen. Maar welke fles? De redactie van Baby.be testte de twee nieuwste en hipste flessen.


GETEST: Welke fles kies jij voor je baby?

Het aanbod babyflessen is enorm. Zo enorm dat we ze niet allemaal testen kunnen. Dus kozen we voor de twee nieuwste en hipste flessen die opeens overal de kop opsteken: MAM en Suavinex.

Test: MAM babyflessen

De produkten van het Oostenrijkse MAM werden vooral bekend omdat ze ontworpen werden in samenwerking met tandartsen. Babyflessen, drinkbekers en tutters hebben immers een onmiskenbare werking op de tandjes van onze kinderen en Suavinex stelt dan ook als eerste vereiste voor haar produkten dat ze de groei van de tanden niet langer in de weg mogen staan. Net daarom vind je MAM spenen voor de babyflessen in alle formaten; afhankelijk van hoeveel je kind drinkt en hoeveel tanden hij ongeveer heeft, werd een speen voor de babyfles ontwikkeld die daar rekening mee houdt.

De MAM flessen kan je zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde losmaken om ze snel en goed zuiver te maken, al is het net dat voordeel wat er ook voor zorgt dat de fles snel lekt. Als je de delen niet 100% goed in elkaar steekt, loopt de melk gegarandeerd weg uit je fles. De bouw van de fles neemt de lucht uit de melk weg en vermijdt op die manier kolieken. Dat lijkt te werken; er zijn weinig luchtbellen in de melk en onze testbaby heeft geen last van kolieken. Ook de prijs valt duidelijk beter dan bij de flessen van Suavinex. Voor 5,50 euro koop je al een babyfles in de webshop van MAM.

Al bij al een perfecte fles, zolang je alle delen goed sluit aan de onderzijde!

Suavinex babyflessen

Ze zijn niet alleen ontzettend mooi om te zien, de babyflessen van Suavinex. Met hun aanbod aan spenen proberen ze vooral ook die ouders te bereiken die het belangrijk vinden een 100% latex speen te gebruiken, vrij van chemische bestanddelen. De babyfles is met zijn mooie tekeningen aan de buitenzijde wel duurder; een babyfles van dezelfde grootte als een MAM fles kost al snel 9,80 euro.

Naast de duurdere prijs heeft de wondermooie babyfles een aantal nadelen ten opzichte van de MAM babyfles: zo is bijvoorbeeld de flessenhals groter gemaakt om de fles genakkelijker zuiver te maken. Toch krijgt men ze nog steeds niet zuiver zonder flessenborstel. Vervelend als men onderweg is. Daarnaast werkt het anti-koliek systeem niet zoals het hoort. Onze testbaby had geen last van kolieken, maar kan niet liggend drinken (en net dat is zo belangrijk voor baby's als ze een keer zelf de fles kunnen vasthouden). Het luchtgaatje aan de bovenkant van de speen is zo groot dat er liggend voortdurend melk uitspat, in het gezicht van de baby. Onze testbaby trekt het zich niet aan en drinkt voortaan zittend, maar het ziet er een stuk minder comfortabel uit.

Conclusie: We vinden het design van de Suavinex-flessen zoveel mooier dan de MAM-flessen, maar jammer genoeg houden de voordelen daar op. De MAM-flessen winnen het duidelijk qua drinkcomfort, prijs en kwaliteit.