Lang leve Carnaval!

De gelegenheid om je te verkleden en heerlijke pannenkoeken te maken voor het hele gezin


Lang leve Carnaval!

Halloween is achter de rug… en nu nadert Carnaval met rasse schreden. Je weet wel, het feest dat alle kinderen kennen en hen allemaal omtovert tot superhelden en schattige prinsesje.

En wie Carnaval zegt, zegt niet enkel verkleedpartijtjes, maar ook pannenkoeken. Met het recept voor de pannenkoeken trek je ongetwijfeld je plan, maar voor wie niet zoveel inspiratie heeft voor het carnavalspak van zijn of haar baby volgen hier enkele ideetjes.

Maar waarom eigenlijk de baby verkleden?

Buiten het plezier van te zien hoe je kleine hartendief zich gedraagt in het o zo schattig kostuumpje van Winnie the Pooh, is zo'n verkleedpartijtje ook bevorderlijk voor de kleintjes zelf. Vooral wanneer je carnaval met het gezin samen viert, is Carnaval een uitstekende gelegenheid voor de kinderen om zich even in een ander wereldje te verplaatsen. Zij leren zo te doen alsof en dat prikkelt hun verbeelding.

Maar let op, je moet wel enkele regels volgen bij het vermommen van de baby. Om te beginnen zul je hem geleidelijk aan moeten aankleden voor een spiegel, zodat hij kan wennen aan zijn nieuwe uiterlijk. Het is belangrijk dat hij zijn evenbeeld in de spiegel ziet, zodat hij begrijpt welke indruk hij maken zal op de mensen en daar niet van schrikt.

Wanneer je trouwens beslist om jezelf ook te verkleden, stel je baby dan niet voor verrassingen door je heel bizar of eng te verkleden. Niet alleen zal hij het niet begrijpen, maar het risico bestaat dat je hem laat schrikken. Verkleed je waar hij bij is, zo zal hij weten dat het nog altijd om zijn mama of papa gaat.

Denk ook aan de huid van je baby, die is immers erg gevoelig. Gebruik daarom bij de vermomming van een kindje onder de 3 jaar maquillage die geschikt is voor zijn tere velletje!

Bewaar het kostuum in zijn geheel voor later, met de accessoires en een voorbeeld van de maquillage. Wanneer hij of zij oud genoeg is om carnaval op school te vieren, kan je kindje fier pronken met de creatieve talenten van zijn lieve mama of papa.

Kortom, carnaval brengt alleen maar goeds. Buiten het feit dat je kindje om op te eten is in zijn of haar carnavalspakje, zal het verkleden zijn/haar bewustwording bevorderen en de familiebanden versterken.

Dit artikel is afkomstig van Disney Baby.