Knutseltip: kerstcadeautjes inpakken met kinderen

Nog 1 week en dan is het Kerstmis! Ook deze week hebben wij een paar superleuke knutselideetjes voor jou en je kleuters uitgezocht! Cadeautjes versieren...


Knutseltip: kerstcadeautjes inpakken met kinderen

Versier je geschenken met sneeuwvlokken

Weet je nog hoe het gaat? Ijskristallen knippen uit een wit vel papier? Je vouwt een wit vel in 4 en begint hoekjes en kantjes te knippen. Ook in het midden knip je ruitjes en vierkantjes uit het papier. Openvouwen en klaar is je ijskristal! Kleef het nu mooi over je geschenk!

Versier je geschenken met pompommen

Pom, pom, pom ... heerlijk toch, die kleine wolbolletjes! Laat grote broer of zus pompommen in alle kleuren maken en hang ze aan je geschenken! Zo mooi!

Versier je geschenken met papieren knipsels!

Dit kan elke kleuter die nog maar net met de schaar kan omgaan: rondjes knippen! Al die rondjes kleef je later naast elkaar over het geschenk. Zo simpel en toch zo anders!

Laat je kinderen zelf het inpakpapier versieren!

Tenslotte kan je je kinderen zelf het inpakpapier laten versieren! Baby's help je hun handafdrukjes na te laten op het inpakpapier, kleuters stempelen met aardappelstempels en grote broers en zussen tekenen ware kunstwerken op de verpakking. Een leuke tip voor grotere kinderen; pak het geschenk in en laat hen enkel tekenen aan de zijkant. Laat de tekening een verhaal vertellen - misschien kunnen ze wel een tip geven van wat er onder het inpakpapier verstopt zit!?