Wat te doen met de restjes paaschocolade?

Wedden dat ook jouw snoepkast uitpuilt na afgelopen paasweekend? Wil je voorkomen dat de eitjes achter in die kast verdwijnen? Lees dan snel onze lekkere tips!


Wat te doen met de restjes paaschocolade?

Wedden dat ook jouw snoepkast vol zit met chocolade paaseieren

Genoeg voorraad voor wéken! Wil je voorkomen dat ze diep in die kast verdwijnen om met Sinterklaas plots boven water te komen? Smelten dan maar, die paaseieren!

Aardbeien in chocolade

  • Met het aardbeienseizoen in zicht, kun je zo vooral de witte chocolade eieren op een bijzondere manier verwerken!

  • Hak de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kookpot.

  • Smelt de chocolade ‘au bain-marie'.

  • Regelmatig roeren zodat de chocolade gelijkmatig op een laag vuurtje smelt.

  • De temperatuur van de chocolade mag niet te hoog worden. Voel met je vinger of de chocolade niet te warm is. Pure chocolade kan tot 36°C gaan en melkchocolade tot 32°C. Witte chocolade bevat helemaal geen cacao en kan maar tot ongeveer 28°C gaan.

  • Neem de pot uit de bain marie en zet hem niet terug op het vuur.

  • Was de aardbeien, verwijder de steeltjes niet en dep ze goed droog, zodat de chocolade zeker goed hecht.

  • Dip de aardbeien in de gesmolten chocolade en laat ze gedurende 10 minuten in de koelkast afkoelen.

Warme chocoladesaus

Snel en makkelijk! Smelt de chocolade eieren samen met een paar eetlepels room in een steelpannetje. Goed roeren! Het lekkerst bij vanille-ijs.

Per 200 gram chocolade ongeveer 4 eetlepels room.

Chocolademelk

Chocolade eieren naar believen laten smelten in warme melk. Omroeren en klaar!

Erg lekker daarbij zijn een toefje slagroom of enkele kleine marshmallows.

Chocolade Fondue

Heb je wat te vieren? Wil je een paar kleintjes op een leuke manier zoet houden? Probeer het dan eens met een chocolade fondue. Mmmhhh!!!

Nodig:
- 250-300 gram chocolade, puur, melk of wit
- 1-2 deciliter room (de helft van de room vervangen door melk voor een minder calorierijk geheel)
- stukjes banaan, aardbei, druiven en ananas
- marshmallows
- koekjes, lange vingers of cake

  • Chocolade in stukjes breken en met de slagroom onder voortdurend roeren ‘au bain-marie' verwarmen op een zacht vuurtje, tot alles gesmolten is.

  • Chocolade overgieten in een fonduepan of andere vuurvaste schaal, die je warm houdt boven waxinelichtjes of een warmhoudplaat.

  • Fondue serveren met stukjes banaan, aardbei, druiven en ananas, marshmallows, koekjes, lange vingers of cake.

  • Heel zacht fruit en citrusvruchten blijven minder goed aan prikkers zitten. U kunt ze wel op een gewone vork in de chocola laten zakken.

  • Je kunt de chocolade ook in kleine stukjes hakken en verwerken in beslag voor cake, koekjes of pannenkoeken. Of raspen voor over ijs of cakeglazuur.

Smakelijk!