Paaseierenzoektocht en mijn allergische kind

Als uw kind allergisch is, moet men verwachten dat Pasen, net als andere feestdagen, een hele uitdaging kan zijn om zonder frustratie van chocolade te kunnen genieten. Om uw kind een ​​plezier te doen, met respect voor de medische eisen, blijft de uitdaging aanzienlijk groot!


Paaseierenzoektocht en mijn allergische kind

Vraagt ​​u zich af waar u allergeenvrije paaseieren kunt kopen? Niet altijd gemakkelijk, hier zijn enkele ideeën en tips om u te helpen om van de eierenzoektocht een magisch en zorgeloos moment te maken.

1.Hoe allergenenvrije chocolaatjes te vinden: Wat de allergieën van uw kind ook zijn, u moet allergeenvrije eieren, lolly's, tabletten of chocoladefrietjes kopen. Lactosevrij, ei-vrij, melkeiwitvrij, pindavrij, notenvrij, notenvrij, hazelnoten, glutenvrij, suikervrij ... de lijst met "zonder" is lang! Maar bedrijven passen zich aan. Vergeet niet om op internet te bestellen! U vindt er specialisten in anti-allergene producten die bij u thuis bezorgd worden.

2.Cre-a-ti-vi-teit: Als je problemen hebt met het vinden van paaschocolade voor je allergische kleine, wees gerust, kinderen houden van de eierenzoektocht en meer dan van de chocolade zelf! Sterker nog, we merken vaak dat ze niet alles eten wat ze vinden! Vervang de chocolade door kleine cadeautjes: maak een grote bal krantenpapier waarin je een personage, glimmende pennen, stickers van zijn favoriete held, knikkers, nagellak, wat dan ook kunt doen! Bedek het met inpakpapier en doe er een lint rond, en verberg het dan!

3.Stel een kleurcode samen: Soms wordt de paaseierenjacht met het gezin gedaan en dus met meerdere kinderen. Om ervoor te zorgen dat uw kleintje kan deelnemen zonder enig risico te nemen, neem de tijd om de allergeenvrije chocolaatjes een kleurcode te geven. Stickers of linten kunnen worden gebruikt om de vondsten van uw kind te onderscheiden!

4. Organiseer een wedstrijd! In hetzelfde principe als de kleurcode, vervangt u de chocolade-eierenjacht door de eenvoudige eierenjacht! U kunt zelfs uw kinderen aan deze workshop laten deelnemen. Zorg voor piepschuimeieren, veren, verf en linten die je in hobbywinkels kunt vinden, beschilder en versier ze door een effen kleur per ei in te stellen (ongeacht het decor, het zal geweldig zijn want het is de fantasie van de kleintjes)

Je kunt dan vaststellen dat voor  X  teruggebrachte eieren geschilderd in rood  het kind een groot chocolade-ei wint, of dat voor X verzamelde eieren geschilderd in blauw, de kleine in staat zal zijn om de zak met chocolade lolly’s te krijgen. Houd natuurlijk een partij allergeenvrije lekkernijen voor uw kind apart.