Angst door televisiebeelden


Angst door televisiebeelden

Zoals wij, volwassenen en ouders, vangen kinderen informatie en beelden op via de verschillende media en dan vooral via de televisie.

Het nieuws wordt, afhankelijk van de verschillende zenders, op een welbepaalde manier gepresenteerd. Het spreekt voor zich dat de manier waarop het nieuws gebracht wordt een invloed heeft op de manier waarop de kijkers, en dan vooral de jongste kijkers, de wereld zien.

Laat je kind op dergelijke jonge leeftijd daarom niet alleen voor TV zitten, of het nu het nieuws is of een ander programma. Er zijn heel wat beelden op TV die je kind angst kunnen inboezemen. Als je kind zich sommige beelden voor de geest blijft halen, zou dit zelfs kunnen leiden tot nachtmerries.

Zorg dus dat je kind nooit de kans krijgt om te gewelddadige of choquerende beelden te zien. Dat wil nu ook weer niet zeggen dat je kind niet mag leren hoe de wereld er echt uitziet maar probeer op een verstandige manier te selecteren. Zo kan je je kind vast en zeker van angst besparen.

Als het stilaan groter wordt, kan je samen met je kind naar het nieuws of naar andere programma's kijken en eventueel de nodig uitleg geven. Maar daarvoor is het nu nog net iets te vroeg...