Een spaarrekening voor je baby?

Open je een pamperrekening of niet voor de baby? En wat is eigenlijk het voordeel van zo'n pamperrekening? Is het niet eenvoudiger een \"normale\" spaarrekening te openen?


Een spaarrekening voor je baby?

Je hebt er beslist al over nagedacht. Openen we een pamperrekening of niet voor onze baby? En wat is eigenlijk het voordeel van zo'n pamperrekening? Is het niet eenvoudiger een "normale" spaarrekening te openen?

Wat is het verschil tussen al de pamperrekeningen?

Op de website spaarrekeningen vind je een vergelijking van al de verschillende babyspaarrekeningen of pamperrekeningen die je in ons land kan vinden.

Opvallend zijn twee puntjes;

  • Een pamperrekening is zelden interessanter dan een "normale" spaarrekening. Hogere interesten worden vaak maar tot een bepaalde leeftijd uitgekeerd. Kleinere banken doen wel meer moeite dan grotere banken.
  • Het geld op de pamperrekening is enkel toegankelijk voor je kind vanaf een bepaalde leeftijd. Jij zelf kan - in hoge nood - niet meer aan dat geld. Ook als je kind ziek is of jullie vertrekken naar het buitenland, kan je dus niet meer aan dat geld! Praat er dus zeker over met je bank of dat de juiste oplossing is!