Countdown: nog 2 weken tot 1 september!

Die spannende eerste schooldag is in zicht en je kind is waarschijnlijk opgewonden en nerveus tegelijk. Met de praktische tips van Baby.be neemt ook jouw kind gegarandeerd een vliegende start op 1 september!


Countdown: nog 2 weken tot 1 september!

Die spannende eerste schooldag is in zicht en je kind is waarschijnlijk opgewonden en nerveus tegelijk. Met de praktische tips van Baby.be neemt ook jouw kind gegarandeerd een vliegende start op 1 september!

Aftellen naar 1 september: Bezoek de school

  • Gaat je kind voor het eerst naar school of verhuizen jullie, dan hebben jullie waarschijnlijk afgelopen lente al eens kennis gemaakt met de school, het klasje en de juf.
  • Eind augustus is het ideale moment om de school nog eens te bezoeken. Dan voelt de school alvast minder onvertrouwd aan op 1 september.
  • Misschien organiseert jullie school wel een open dag.
  • Je kunt natuurlijk ook gewoon eens voorbij de school rijden en je kind laten zien waar je hij 's morgens naar binnen moet en waar je hem 's avonds weer afhaalt. Of bezoek even de speelplaats als dat is toegestaan. Vergeet ook niet door de ramen van de nieuwe klas te piepen of de speelplaats testen.

Aftellen naar 1 september: Speel schooltje

Gaat je kind naar het eerste leerjaar? Of vindt hij school en huiswerk maar niets, dan kunnen jullie samen schooltje spelen. Jullie kunnen om beurt meester of juffrouw zijn. Je kind went zo aan concepten als school en huiswerk.

Aftellen naar 1 september: Nodig vriendjes of klasgenootjes uit

Soms missen kinderen mekaar een hele vakantie, maar is het toch weer wennen op die drukke eerste schooldag. Verras je kind dan met een bezoekje van of aan zijn beste vriendje. Gaat je kind voor het eerst naar school, dan kan je eventueel afspreken met toekomstige klasgenootjes, als je die tenminste kent.

Aftellen naar 1 september: Doe samen de schoolaankopen

Samen een nieuwe schooltas uitkiezen, nieuwe schoolspulletjes, schoenen of outfit, doet je kind ook uitkijken naar 1 september. Was je van plan niet te veel geld te spenderen aan die eerste schooldag? Wedden dat je kind ook blij is als hij één leuk potlood of schriftje zelf mag uitkiezen?

Aftellen naar 1 september: Oefen alvast enkele schoolvaardigheden

Het zijn niet echt schoolse vaardigheden, maar kleine dagdagelijkse dingen die de dag makkelijker maken voor je kind. Kan je kind:

  • zelf z'n jasje aan- en uittrekken?
  • z'n jas zelf op een kapstokje hangen?
  • zelf z'n rugzakje open en dicht doen?
  • z'n brooddoos en drankje zelf openen?
  • zelf z'n broekje afdoen wanneer hij naar het toilet moet?

Liesbeth, redactrice

Verwant artikel: