Mijn dokter vergiste zich in het geslacht van mijn baby

Verwachtte jij een meisje en werd het een jongen? Of omgekeerd? En wanneer kwam het uit?


Mijn dokter vergiste zich in het geslacht van mijn baby

Sofie Van Moll, de bekende presentatrice van Ketnet, is zwanger. Maandenlang dacht ze dat er een jongetje op komst was. Gelukkig merkte haar gynaecoloog nog voor de bevalling dat het een meisje zal worden. Sofie geeft toe dat ze wel al jongenskleren had gekocht en die maar even opbergt voor later.

Gynaecoloog vergist zich van geslacht

Eigenlijk kan het geslacht van je baby pas tussen de 18de en 20ste week vastgesteld worden, maar heel wat toekomstige mama's zijn zo nieuwsgierig dat ze bij elk bezoek aan de gynaecoloog vragen of er al wat te zien is. Sommige gynaecologen wagen zich dan aan een gokje.

Zelfs met de moderne echografie is het niet altijd gemakkelijk het geslacht van een baby te bepalen. Door de navelstreng kan een meisje voor een jongen gehouden worden, terwijl een verkeerde ligging kan veroorzaken dat een jongen maandenlang een meisje lijkt te zijn.

Meestal wordt dat al na enkele maanden recht gezet, maar het komt voor dat pas bij de geboorte ontdekt wordt dat het geslacht fout werd ingeschat. Vervelend, als je kamertje roze is en je enkel jurkjes in de kast hebt liggen.

Tips van Baby.Be om zeker te zijn van het geslacht van je baby

  • Koop niets tot in je 20ste week. Op dat ogenblik ben je over de helft van je zwangerschap en ben je er zeker van dat alles goed gaat. Daarnaast kan je gynaecoloog met veel meer zekerheid het geslacht bepalen.
  • Ga naar een tweede gynaecoloog of laat een pretecho maken. Op die manier heb je een tweede persoon die je vertelt wat het geslacht zal zijn. Zeker is zeker!