Een succesvolle IVF-behandeling: bereken je persoonlijke slaagkans online!

Bereken de kans op het slagen van je IVF-behandeling online!


Een succesvolle IVF-behandeling: bereken je persoonlijke slaagkans online!

Bij de beslissing om met een [IVF-behandeling->http://www.baby.be/nl/zwanger-worden/verminderde-vruchtbaarheid/vruchtbaarheidsbehandelingen-icsi/article/ivf] te starten ga je niet over één nacht ijs. Een IVF-behandeling is voor beide partners zowel fysisch als mentaal heel zwaar en moet dus wel gewikt en gewogen worden.

Bereken je kans op het slagen van een IVF-behandeling online

De IVF-predictor werd ontwikkeld door Professor Scott Nelson van de University of Glasgow en Professor Debbie Lawlor van de Bristol University. Om de calculator te ontwikkelen gebruikten ze de data van meer dan 144.000 IVF cyclussen. Op deze manier creëerden ze de IVF-predictor, die aan accurate voorspelling moet geven van je kansen op een geslaagde IVF-behandeling.

Om je kans op een geslaagde IVF-behandeling te berekenen moet je enkele korte vragen antwoorden. Aan het einde verschijnt er een schatting (in %) van de kans op een geslaagde IVF-behandeling.

Denk jij ook over een IVF-behandeling? Dan is de IVF-predictor misschien een goede manier om de kans op slagen te testen. Laat de uitkomst van de test echter niet de doorslag geven. Er zijn nog heel wat andere factoren die van belang zijn bij het nemen van zulke beslissing. Bovendien is de raad van je dokter ook heel belangrijk in dit geval.