Vrouw in coma zwanger

De Amerikaanse Gemma is niet de eerste zwangere vrouw in coma. Maar als Gemma ontwaakt, kan ze zich niet meer herinneren wie de vader van haar kindje is...


Vrouw in coma zwanger

De Amerikaanse Gemma (29) raakt in coma na een verkeersongeluk. Bij een onderzoek ontdekten de dokters dat ze 12 weken zwanger was. Haar moeder, die niet wist dat haar dochter zwanger was of dat ze een vriend had, besloot dat haar dochter het kindje - ook in coma kon uitdragen. Dat gebeurde immers al eerder.

Zo was in de jaren '90 een 19-jarige in coma zwanger geworden en beviel ze van een baby nadat ze door een verpleger werd verkracht. De verpleger werd veroordeeld, het jongetje groeit op bij zijn oma.

Ook in Duitsland werd een geval bekend waarbij de moeder in haar 12de week na een hartinfarct in coma lag. Ook haar baby werd gezond geboren.

Zwanger in coma

Als Gemma uit coma ontwaakt, kan ze zich de laatste drie jaar van haar leven niet meer herinneren. Ook als haar gezonde baby geboren wordt, weet ze niet met wie ze seks had en wie de vader van haar kindje zou kunnen zijn.

Gemma moest vanwege haar gezondheidstoestand het kind op de wereld zetten met een keizersnede. Momenteel herstelt ze nog van haar verwondingen van het auto-ongeluk: "Ik hoop dat ik op een dag met mijn zoontje rond kan lopen", aldus de kersverse mama.