De evolutie van je lustgevoelens


De evolutie van je lustgevoelens

Seksuologen hebben de zwangerschap ingedeeld in 3 duidelijk te onderscheiden fases die de meerderheid van de paren doorlopen:

  • Tijdens het eerste trimester hebben vrouwen door hun zwangerschapskwaaltjes minder zin in seksueel contact. Bovendien bestaat er in de fase bij vele vrouwen het besef dat er kans is op een miskraam. Dat idee is uiteraard ook niet bevorderlijk voor de seksuele betrekkingen.
  • Tijdens het tweede trimester hebben de meeste zwangere vrouwen terug meer behoefte aan seks.

Op dat moment begint de zwangere vrouw zich terug energieker te voelen en kan ze zich nog gemakkelijk bewegen. Door het hoge gehalte aan vrouwelijke hormonen en zwangerschapshormonen worden de borsten en de geslachtsorganen gevoeliger. In deze fase is seks voor een zwangere vrouw vaak meer opwindend en bevredigend dan voor de zwangerschap. Soms krijgt ze zelfs haar eerste vaginaal orgasme of voor het eerst een aantal orgasmen na elkaar. Door de betere doorbloeding van de vagina en het gebied daaromheen kan het orgasme sneller komen, langer aanhouden en intenser zijn.

  • Tijdens het derde trimester wordt het dan weer wat moeilijker omdat de baby veel beweegt en de dikkere buik bij sommige standjes in de weg gaat zitten. De angst dat seksueel contact in deze periode een vroeggeboorte zou kunnen uitlokken, tempert bij vele paren op dit moment de lustgevoelens.