Zwangerschapsyoga te duur?

Ik ben eindelijk zwanger en wil graag 9 maanden gezond blijven. Zwangerschapsyoga ziet er zo leuk uit, maar is zo duur in Gent! Hebben jullie tips om goedkoper met yoga bezig te zijn in de zwangerschap?


Zwangerschapsyoga te duur?

Zwangerschapsyoga te duur?

Je hoeft je niet meteen in te schrijven voor een dure cursus zwangerschapsyoga. Meer het is zeker de moeite waard om je dag te starten met een korte yogasessie tijdens je zwangerschap. Want yoga is niet alleen goed voor je lichaam, het versterkt ook je geestelijke band met je kindje. Dat beweren de yogi's tenminste. En wij geloven het graag!

Zwangerschapsyoga is een echte trend en vervangt langzaam de zwangerschapsgymnastiek die we eerder kenden. Jammer genoeg is trendy vaak duur. Daarnaast vinden weinig jonge vrouwen vinden de tijd om na het werk en het huishouden ook nog naar yoga te rennen. En dat terwijl een korte, dagelijkse yogasessie echt helpt ontstressen.

  • Als je al een yogafan was voor je zwangerschap is een inschrijving in een cursus zwangerschapsyoga niet nodig. Je kan immers je normale cursus blijven volgen en je door je leraar laten begeleiden door je zwangerschap.
  • Als je eerder thuis oefent, is het een goed idee om een boek zwangerschapsyoga in huis te halen. Maar ook dan hoef je je eigen oefeningenreeks niet zonodig aan te passen. Respecteer de gouden yogaregel "Luister naar je lichaam" en je kan verder genieten van je dagelijkse reeks.
  • Nieuw in yoga? En je vindt zwangerschapsyoga te duur? Het Amerikaanse magazine Yogajournalheeft daar wat op gevonden! Zij beschrijven on-line een oefeningenreeks voor beginnende, zwangere yogi. Aan de hand van leuke foto's en goede omschrijvingen (in het Engels) bouw je een oefeningenreeks die jou en je dikke buik goed ligt!

Ook vrouwen met een zwangerschapswens doen er goed aan even op deze website te kijken! Je kan er immers een leuke oefeningenreeks vinden die je vruchtbaarheid een boost zal geven!