Wat voor soort winterjas draag je in je zwangerschap?

O jee... Welke winterjas kies je nu je deze winter steeds ronder zal worden? Wij geven je een paar leuke tips!


Wat voor soort winterjas draag je in je zwangerschap?

Een winterjas is een dure aankoop, waar je graag langer dan een jaar gebruik vanmaakt. Maar wat doe je nu je zwanger bent? Je jas te groot kopen, zodat je er de hele winter in past? Maar dan kan je hem niet lang gebruiken... Of probeer jij je in een te strakke jas te murwen en loop je er ongemakkelijk - en vooral onverzorgd - bij?

Winterjas voor zwangeren: je jas in een maat te groot kopen?

Koop nooit een jas in een maat groter, zodat je buik er de hele winter in past. Te grote jassen zitten aan je schouders niet mooi en ook al past je buik; het blijft een hele winter zichtbaar dat je jas te groot is.

Wil je een jas die je buik wat verstopt, kan je dit jaar kiezen voor een cape - erg modieus. Bij [Baby-Walz->http://www.baby-walz.nl/Zwangerschapsmode/Jassen-mantels/group/55066/product/3754306/L/3/Cape-zwart.a833.0.html] vind je alvast minder dure exemplaren!

Ook bij winkelketens als H&M kan je voor weinig geld zwanger een mooie winterjas kopen. Kies een jas die gecentreerd is onder je borst en daarna in een A-lijn naar onder valt. Dan heb je voldoende plaats voor je buik. Hou er wel rekening mee dat ook je borsten groeien!

Winterjas voor zwangeren: koop ik dan een jas die ook mee kan als ik niet meer zwanger ben?

Ja hoor! Dat kan!

Het zwangerschapsmerk Noppies bijvoorbeeld heeft een jas op de markt gebracht die je met touwtjes smaller maakt na je zwangerschap. Praktisch en mooi! Je koopt de winterjas van Noppies ondermeer bij neufmoisbelle.

Ook bij webwinkel Nina Jolie en 9bulles kan je zwanger stijlvolle winterjassen vinden die je na je zwangerschap kan dragen.

Foto: Mantel van Queen Mum. Met dank aan 9bulles.be