Denk je bio?


Denk je bio?

Na de gekkekoeienziekte, dioxinekippen en transgeen voedsel, heeft ons vertrouwen in het voedsel dat we kopen een serieuze knauw gekregen. Om volledig gerustgesteld te zijn, is het niet meer als normaal dat steeds meer mensen grijpen naar producten die voorzien zijn van een kwaliteitslabel.

Bio is een geruststellend woord maar waar staat het eigenlijk precies voor?

Het label bio toont aan dat een product geteeld wordt zonder toevoeging van chemicaliën, antibiotica, hormonen en bewaarmiddelen.

Zelfs als geen enkele studie heeft aangetoond dat bioproducten meer vitamines of mineralen bevatten, zijn we er tenminste zeker van dat er geen pesticiden in deze producten aanwezig zijn. Deze voedingsmiddelen zijn gezond, hebben een authentieke smaak en bevatten geen chemische stoffen.

Je zwangerschap is een goede gelegenheid om gezonde eetgewoontes aan te nemen. Evenwichtig eten is daarbij een eerste vereiste. Het is echter nog beter als je bovendien voedingsmiddelen zonder pesticiden kiest, zelfs als ze er niet noodzakelijk beter uitzien.

Het nadeel is dat gezond eten gemiddeld 20 tot 50% duurder is.

Hoe kan je dan ‘bio' eten zonder je voorziene budget te overschrijden?

Dat is tamelijk eenvoudig: als je goed beseft dat bio duurder is, ga je twee keer nadenken voor je iets in je winkelwagentje legt. Je koopt m.a.w. geen troep en je kiest enkel de meest voedzame producten. Zo kom je misschien thuis met een kleinere hoeveelheid eten maar zo ben je wel zeker dat je kwaliteitsproducten gekocht hebt.

Koop dus vanaf nu zo veel mogelijk bio omdat het nu al beter is voor je baby. Later zal je hem ook lekkere en voedzame gerechten kunnen klaarmaken die nog een authentieke smaak hebben. Zo leer je je kinderen gezonde smaken herkennen en worden het echte fijnproevers. Om echte bioproducten in de winkel te herkennen, moet je letten op het label van biogarantie.