Je borsten


Je borsten

De borsten zijn uitermate gevoelig voor veranderingen in de hormonenspiegel.

Zij ondergaan een reeks belangrijke veranderingen gedurende de negen zwangerschapsmaanden omdat zij worden voorbereid op hun belangrijkste rol: het geven van borstvoeding.

De borsten bevatten geen spierweefsel, en zijn bijgevolg uitermate gevoelig voor de toename van hun eigen gewicht. De borsten verliezen hun stevigheid na de bevalling, of de jonge moeder nu borstvoeding geeft of niet.

Zij zullen hun mooie welving pas weervinden nadat de hormonale cyclus herneemt (op een natuurlijke manier of met de pil). In tegenstelling tot wat algemeen aangenomen wordt, is het niet het geven van borstvoeding dat de borsten "aantast", maar het ganse proces dat leidt naar het moederschap en waardoo

De huid zal onvermijdelijk aan elasticiteit verliezen en soms gaan daardoor huidstriemen verschijnen. De donkere kleuring van de tepels kan ook na de postnatale periode aanhouden. Vrouwen die moeder worden, kunnen dit alles ervaren als een zeker inboeten aan schoonheid toch moeten zij ook toegeven dat de manier waarop zij hun eigen lichaam beleven er veel rijker door wordt.