Zwanger? Dit kan je ziekenkas voor je doen!

Is het voor jou niet altijd duidelijk wat de ziekenkas voor je kan doen? Wij hebben het even voor je uitgezocht!


Zwanger? Dit kan je ziekenkas voor je doen!

Tijdens je zwangerschap kijk je vol ongeduld uit naar de komst van je baby, maar natuurlijk moet er nog heel wat voorbereid worden vooraleer het zo ver is. Neem naast het inrichten van de babykamer, het leggen van de geboortelijst en het bij elkaar zoeken van de baby-uitzet ook tijd om een bezoekje te brengen aan een CM-kantoor.

De komst van je baby voorbereiden: ga zeker eens langs een CM-kantoor

Wanneer je pas ontdekt dat je zwanger bent, is het nog negen lange maanden wachten op je spruit. Die tijd vliegt meestal echter voorbij omdat je nog zoveel te regelen hebt. De babykamer moet ingericht worden, de geboortelijst moet samengesteld worden én ook heel wat praktische zaken moeten in orde gebracht worden voor de baby geboren wordt. Je kan misschien alvast beginnen met een bezoek aan het CM-kantoor?

CM helpt je met een aantal praktische zaken om de komst van je baby voor te bereiden

  • Brochure 'Zwangerschap en geboorte'

De Christelijke Mutualiteit of kortweg CM biedt de brochure 'Zwangerschap en geboorte – wettelijke regeling’ aan. Hiermee wil CM je wegwijs maken in alle administratieve facetten die verbonden zijn aan het moederschap en de geboorte. Je leest meer over de formaliteiten bij geboorte, de ziekenhuisfactuur, de moederschapsrust, het vaderschapsverlof en andere wettelijke regelingen.

  • De Zwangerschapsagenda

Nu je toch op het CM-kantoor bent, kan je meteen ook je zwangerschapsagenda meenemen. Die is gratis voor CM-leden, niet-leden betalen 25 euro. De zwangerschapsagenda bestaat uit twee delen. In het infogedeelte ontdek je alles wat je maar wilde weten over het verloop van je zwangerschap. Draai je het om, dan wordt het een agenda waarin je week na week kan neerpennen hoe je je zwangerschap beleeft.

  • Geboortegeschenken

Op het CM-kantoor kan je ook de folder over de geboortegeschenken vragen. Hierin vind je een overzicht van de mogelijkheden. Ook op www.cm.be/skoebidoe kan je terecht voor bijkomende informatie over de verschillende pakketten en combinatiemogelijkheden. Het is handig om alvast je keuze te maken, ook met het oog op het leggen van je geboortelijst. Als je jouw baby na de geboorte komt aangeven op het CM-kantoor zal de consulent naar je keuze vragen.

  • Nog vragen?

Voor vragen in verband met je uitkering, de aangifte van je baby, de geboortegeschenken… kan je steeds terecht bij het CM-kantoor in jouw buurt of op www.cm.be.