Eerst een echo, dan abortus?

In Amerika wil men vrouwen die een abortus wensen eerst een echo van hun kindje tonen. Wreed? Of noodzakelijk? Wat denk jij?


Eerst een echo, dan abortus?

Kiezen voor abortus

In de Amerikaanse staat Oklahoma werd een abortuswet na 6 dagen geschorst omdat ze te wreed zou zijn voor jonge vrouwen. De wet verplichte dokters om vrouwen die een abortus vroegen een uur voor de operatie een echografie te tonen van het kindje en uit te leggen wat er op de echografie te zien is.

Vrouwen die een abortus wegens medische redenen laten uitvoeren, moesten geen echografie bekijken. Slachtoffers van verkrachting of incest dan weer wel.

Helpt een echografie tegen abortus?

Volgens anti-abortusfans geeft de wet vrouwen de kans om de juiste beslissing te nemen, want je geeft het kindje ene gezicht; je vermenselijkt het. Anderen zijn dan weer van mening dat dit een erg wrede confrontatie is en dat de vrouw in kwestie al genoeg heeft moeten nadenken en leiden om deze beslissing te nemen.

Ook in een aantal andere Amerikaanse staten zijn abortusdokters verplicht om een echografie te nemen, maar daar kunnen vrouwen kiezen of ze de echo al dan niet bekijken.

Wat vind jij hiervan? Is dit volgens jou een manier om het aantal abortussen te verlagen?

Bron: Knack