Gyn. Kelly Billiet?? iemand ervaring?

2 berichten • oprichter : Alexandra17

Alexandra17
Alexandra17
Hey, Ik ben net zwanger van ons tweede kindje . Door omstandigheden ben ik van gyn veranderd en moet nu op 31 maart bij gyn kelly billiet, heeft er iemand ervaring met haar? groetjes, Alexandra
1634249715
Beginner

(34 jaar, GENT • geen bericht)

Vanuit de afdeling neonatologie schrijf ik deze post. (Van op mijn gsm, dus vergeef me de typfouten)  Eindelijk zijn wij ouders geworden, wel wat vroeger dan de uitgerekende datum, maar onze zoon doet het goed. 

Dat wij het geluk hebben gehad om zwanger te geraken, is niet dankzij dr Billiet. Ik voel nog steeds zoveel woede en verdriet als ik aan mijn traject bij haar terugdenk. Ik had mezelf beloofd dat ik mijn ervaring zou delen op een forum in de hoop dat dit misschien sommigen kan sparen van gelijkaardige verhalen bij haar. (En ik ken echt een pak gelijkaardige teleurstellende verhalen van dr Billiet, steeds per toeval ontdekt). 
Helaas is een fertiliteitstraject echt zwaar en vond ik tot nu toe niet de energie om werk te maken van het delen. Maar zonet kreeg ik opnieuw per toeval een verhaal over haar te horen en kwam de boost om hier eindelijk iets neer te schrijven.  
Maar dus, wij zijn immens teleurgesteld in dr Billiet haar aanpak, behandeling en communicatie. Het begon al tijdens een eerste consult dat ik bij haar had vastgelegd omdat ik even wou gerustgesteld worden dat alles wat ze zou kunnen zien in orde zou zijn. Ik vroeg niet veel, een standaardcontrole. Maar Billiet weigerde me nog maar aan te raken. Ze was van mening dat mensen veel te snel panikeren en dat ik nog niet lang genoeg probeerde om me al zorgen te maken. Een volledig consult betaald maar eigenlijk met een gevoel van aanstellerij vertrokken. 
Uiteindelijk geraakte ik spontaan zwanger. Helaas draaide het uit op een miskraam rond de 9 weken. Op het moment dat we dit ontdekten tijdens de echo reageerde Billiet wel heel zacht en warm. Omdat het vruchtje niet spontaan werd afgedreven moest ik tot 2 x toe medicatie nemen om het te proberen kwijt geraken. Helaas was dit nog niet voldoende en werd het een curettage uitgevoerd door dr Billiet. Alles leek goed verlopen te zijn en ik mocht diezelfde dag naar huis. Nadat mijn cyclus maar niet terug op gang leek te komen, startte een verhaal van medicatie en hormonen. Toch bleek dit niet te helpen omdat mijn baarmoederslijmvlies maar niet wou aandikken. Uiteindelijk werd er een tweede curettage uitgevoerd en bleek er nog een restje van het vruchtje in mijn baarmoeder te zitten. Maar ook deze ingreep bracht geen verandering aan het probleem dat mijn BMS maar niet wou aandikken. Meerdere keren lag ik bij dr Billiet voor een inwendige echo en sprak ze “het is natuurlijk jammer dat we niet weten hoe je baarmoederslijmvlies was voor de zwangerschap…”. Tenenkrullend want zij had die keuze bewust gemaakt om het niet te controleren toen ik op eerste consult kwam en specifiek had gevraagd om eens te kijken naar dergelijke zaken…  
Uiteindelijk bleven we sukkelen, werd er volop verder geëxperimenteerd met verschillende medicatie en hormonen en begon ik me erg onzeker te voelen bij haar aanpak. En de klok tikte verder… maanden gingen voorbij. Tijdens een hysteroscopie twijfelde Billiet aan de doorlaatbaarheid van mijn eileiders. Maar omdat ze niet zeker was zou ze een afspraak maken bij dr. Hamerlynck in het UZ Gent die daarin gespecialiseerd is. Die doorverwijzing was opnieuw wel een goede keuze. Alleen, die doorverwijzing bleef maar op zich wachten. Dr Billiet had gemaild naar dr Hamerlynck en zou me dan op de hoogte brengen wanneer ik een afspraak zou hebben. Na een week zonder nieuws, belde ik naar haar praktijk om te luisteren of er al nieuws was. Initieel werd ik begripvol gehoord door haar onthaal en zouden ze me terugbellen eens ze dr Billiet mijn vraag hadden doorgegeven. Maar in de namiddag kreeg ik een korter antwoord dat de dokter mij wel zou contacteren zodra er nieuws was. 
Wie een traject doorloopt, zal ongetwijfeld de frustratie kennen om de tijd te zien verstrijken en cycli zien verloren gaan. Telkens een maand erbij die niet bestemd is om zwanger te geraken. Ik trok mijn stoute schoenen aan en nam zelf contact met het UZ om een afspraak te maken bij dr. Hamerlynck. De eerstvolgende afspraak was pas 5 maand later mogelijk… het secretariaat vermelde er wel bij dat dr Hamerlynck soms problemen ervaarde met haar mailverkeer waardoor het zou kunnen dat het mailtje van de Billiet verloren ging en bijgevolg onbeantwoord bleef. Ze raadde ons aan om opnieuw een mail te sturen. Enkele dagen later waagde ik me opnieuw aan een contactopname met dr Billiet, via mail, waarin ik vertelde wat ik had vernomen en vroeg ik voorzichtig of ze misschien nog eens opnieuw contact kon opnemen met dr Hamerlynck. Opnieuw kreeg ik een zeer kort antwoord waarin gewoon stond dat zij mij zou verwittigen over nieuws, zoals afgesproken. 
3 weken heb ik gewacht… 
Maar voor mij was het vertrouwen in Billiet verloren gegaan. Niet alleen voelde ik me echt als een nummertje bij haar en echt zo niet serieus genomen. Ik werd ook zo kwaad omdat ze gewoon niks communiceerde! Dr Billiet is zelf een fertiliteitsarts. Van zo iemand verwacht je toch dat ze zich bewust is van hoeveel zo’n traject vraagt van een patient. Dat je tijd verliest door dingen te proberen die dan helaas niet werken, dat hoort er helaas bij. Maar nu verloor ik gewoon tijd door te wachten op een afspraak die voor me zou worden vastgelegd… wetende hoe druk bezet dr Hamerlynck was, werd ik gek van iedere dag dat er nog niks vastlag en haar agenda drukker zou worden. Dus ik ondernam actie en begon rond te bellen om ergens anders geholpen te worden. Uiteindelijk beslisten we om in het UZ Gent een traject op te starten bij dr. Van den Meerschaut. In haar praktijk in Oosterzele konden we vrij snel langsgaan. Er werd me gevraagd om mijn dossier bij dr. Billiet op te vragen zodat ze alle informatie hadden. Na een maand wachten op nieuws van dr Billiet nam ik dus contact op met het onthaal van dr. Billiet om te vragen om mijn dossier door te sturen. Diezelfde namiddag kreeg ik een mail van Billiet met een melding van een nieuwe poging voor een afspraak bij dr. Hamerlynck. Mevrouw was wakker geschoten… maar voor mij ruimschoots te laat. 
Eens gestart in het team fertiliteit van UZ Gent en bij dr. Van den Meerschaut werden we zeer nauw opgevolgd. Na een ingreep door dr. Hamerlynck bleek dat er nog steeds restanten van het vruchtje in mijn baarmoeder zaten. Dit was volgens hen ongetwijfeld de reden waarom mijn baarmoederslijmvlies niet aandikte. Inseminatie werd opgestart en 2 pogingen later bleek ik opnieuw zwanger. 
Oorzaak van het langdurige traject: een (tot 2x) slecht uitgevoerde curettage én de arts die haar verantwoordelijkheid niet opneemt, niet communiceert en je emotioneel helemaal in de kou laat staan. 

Ik raad dr. Billiet bijgevolg volledig af als gynaecoloog en zéker als fertiliteitsarts. Soms kan ze erg sympathiek overkomen en wel juiste keuzes maken. Maar evenzeer luistert ze niet naar je vraag, is ze geïrriteerd door je bezorgdheden, laat ze geen ruimte voor gesprek, is ze niet met haar volle aandacht bij jouw traject en kan ze zo koud en kil zijn. 

Ik wens eigenlijk zo weinig mogelijk nog terug te denken aan ons verhaal bij haar. Ik ben blij dat ik het eindelijk even deel zodat ik dat ook achter mij kan laten. 

Nu focus ik me graag op mijn zoon die hier naast me ligt aan te sterken. Dankbaar dat we zijn ouders mochten worden. 

Ik stuur graag veel warmte, hoop en een hart onder de riem naar eenieder die nog steeds in een fertiliteitstraject zit. En als iets niet goed aanvoelt, durf dan verder te zoeken als je daar de energie voor hebt. 

Liefs 
Tine

Zin om te antwoorden ? Het is voldoende om Inloggen of Registreren.

Enquetes
Zou jij een zusje of broertje adopteren?
Ontdek de foto's van de Baby leden