zwanger in het onderwijs

3 berichten • oprichter : newbie

newbie
Beginner

(31 jaar, ZONHOVEN • 3 berichten)

Dag iedereen, Ik start in september met een nieuwe job, en dit in het onderwijs (CLB). Het gaat hierbij om een volledig vacante betrekking maar zoals steeds in het onderwijs, wordt ik natuurlijk eerst aangenomen als Tijdelijke aanstelling van bepaalde duur (TABD). Ze hebben mij gegarandeerd dat dit sowieso over kan gaan in een TADD en een Vaste Benoeming (na de nodige diensttijd etc. natuurlijk) daar dit een volledig vacante functie is. Ik vraag me nu echter af wat er gebeurt indien ik tijdens mijn TABD zwanger zou worden. Dienen ze mij sowieso verder aan te houden voor de volgende periode TABD of kunnen ze dit dan na de periode van mijn huidige TABD het zonder meer stop zetten? M.a.w. er van uit gaand dat de functie wel vacant zal blijven, zijn ze dan ook verplicht mij hierin aan te houden of niet? Ik heb reeds 8 jaar werkervaring in de privésector en neem deze uitdaging in het onderwijs met plezier aan. Ik weet echter wel niet of ik bereid ben nog twee jaar te wachten met het proberen kinderen te krijgen. Maar dit geeft dus wel wat onzekerheden en vragen. Ik heb me op het internet al suf gezocht maar lijk geen erg duidelijke antwoorden te vinden. Kan iemand me hier mee verder helpen? Bedankt!
LeenW12041
Beginner

(31 jaar, BEERNEM • 6 berichten)

Hoi

Ik weet niet zeker als het bij het CLB hetzelfde is, maar dit is wat ik weet uit eigen ervaring als zwangere in het onderwijs ;) .. Zolang je geen TADD bent, zijn ze niet verplicht om jou het volgende jaar opnieuw aan te stellen. Als ze natuurlijk tevreden zijn, zullen ze dit wel doen :). Als je zwanger bent, mag je sowieso jouw schooljaar uitdoen, maar als tijdelijke word je elk jaar opnieuw aangesteld in september. Als je door risico verplicht bent om te stoppen, dan krijg je ook nog uitkering tot het einde van het schooljaar (=jouw aanstelling).

Op de website www.onderwijs.vlaanderen.be kan je heel wat vinden, met de juiste zoektermen.

Hopelijk ben je hier al wat wijzer mee.
Groetjes

newbie
Beginner

(31 jaar, ZONHOVEN • 3 berichten)

Dank je wel. Ondertussen inderdaad al heel wat informatie opgezocht. Blijft toch spannend he... We gaan er gewoon voor gaan... living on the edge! ;)

Zin om te antwoorden ? Het is voldoende om Inloggen of Registreren.

Enquetes
Hoe bewaren jullie kinderfoto's?
Ontdek de foto's van de Baby leden