Help, de luier loopt over!

Net een baby gekregen? Dan heb je beslist ook al te maken gehad met een te volle luier!?


Help, de luier loopt over!

Onmiddellijk nadat je baby baby geboren werd, wordt een volle luier een van de interessantste en belangrijkste onderwerpen als mama. Heeft hij vandaag al wel een volle luier gehad? Te weinig? Te veel? Klopt die kleur wel? Is dit niet te dik/dun/stevig/korrelig?

En dan sta je opeens in een supermarkt met een kind wat zich van boven ot onder vuil maakt. De babypoep loopt letterlijk de spuigaten uit en hangt in de body, ot boven in de hals van je baby. Wat nu?

Hoe krijg je die overvolle luier en vuile body uit?

Een eerste regel die je beter volgt met een baby in huis; verlaat nooit je huis zonder extra luier of extra kleding. Een overvolle luier lijkt immer precies dan voor te komen als je niets anders bij hebt ;) Een gouden tip; leg in het handschoenvakje van je auto enkele luiers en een tasje met reservekleding. Dat tasje verander je elke 3 maanden, zodat de kleertjes lekker fris zijn, bij het seizoen passen (een short in de sneeuw?) en je kleintje er nog steeds in past.

Maar nu...hoe zit het met deze vuile luier? Wikkelbody's zijn de eerste maanden een goed idee. Heeft je baby een normale body aan, met knopen onder aan de luier, trek dan de body met vuile randen niet over het hoofd van je baby! Een goede body heeft steeds een flexibele opening voor het hoofd. Dat betekent dat je de body ook langs de onderkant naar beneden moet kunnen trekken, door eerst het ene armpje en dan het andere armpje door het gat te trekken.

Vieze rompertjes, vieze slabbertjes, shirtjes etc.... laat je best niet te lang liggen. Laat ze dan een uurtje voorweken in een sopje met waspulver, en dat  gewoon bij de was in de machine steken. Geen vlekkenmiddel kan er tegenop en kost bijna niets. Blijf je gele randen hebben? Leg die dan heel gewoon in de zon!