Sneller zwanger door een grote penis?

Als zwanger worden niet meteen lukt, stel jij je vele vragen. Zoals 'hoe groot is een normale penis' en 'heeft de lengte van de penis een invloed op zwanger worden'?


Sneller zwanger door een grote penis?

Als je zwanger wil worden en het niet meteen lukt, heb je vele vragen - ook over het geslacht van je partner. Het is nochthans bekend dat een grotere penis niet meteen voor meer seksueel genot zorgt.  Omdat de stijve staat van de penis relevant is tijdens seks, is het de grootte tijdens een erectie waar mannen de meeste waarde aan hechten. Heel wat vrouwen zijn tevreden met een kleinere penis.

Is de penisgrootte belangrijk bij het snel zwanger worden?

Als het gaat om zwanger worden, dan speelt de penisgrootte zeker een rol.  De penis moet lang genoeg zijn om het sperma voorbij de binnenste schaamlippen te krijgen en in de vagina; meer is voor bevruchting niet nodig. Al vanaf een penislengte van tussen de 5 a 6 cm is bevruchting mogelijk. Zit je hier onder, dan zijn er kunstmatige ingrepen die kunnen helpen. Maar de kwaliteit van het sperma en de zuurtegraad van de vagina zijn veel belangrijkere factoren dan de grootte van de penis.

Een stijve penis kleiner dan 10 cm komt maar bij 1 op de 5000 mannen voor, groter dan 22 cm komt slechts bij 1 op de 10.000 mannen voor.

Hoe weet ik of hij een 'normale' penis heeft?

Als je wil weten hoe lang je penis is (zowel in slappe als in stijve toestand), meet je hem met een lintmeter aan de bovenkant (de buikkant) vanaf het schaambeen, waar de penis begint, tot het topje van de eikel, terwijl hij wordt uitgetrokken tot maximale lengte.

- De penis van een volwassen man is ontspannen gemiddeld 9,8 cm lang met een omtrek van 8-12 cm, in erectie gemiddeld 14,8 cm bij een omtrek van 12-13 cm. Als je meet bij koud weer, zal je penis kleiner zijn dan bij warm weer.

- De penis begint te groeien tijdens de puberteit. Wanneer het maximum wordt bereikt hangt af van persoon tot persoon. Sommige jongens hebben op hun veertiende al een flinke penis, bij andere duurt dit tot 17-18 jaar. Jongens met een ‘kleine’ penis hoeven dus niet direct te panikeren.