Reizen met baby: top 5 wereldwijd

Waar naartoe met een baby? Deze 5 landen werden uitgekozen tot kindvriendelijkste landen ter wereld. Boeken maar!


Reizen met baby: top 5 wereldwijd

1. Tokio, Japan

Wat? Zo ver reizen met een kleine baby? Natuurlijk! Waarom zou je stoppen om de wereld te verkennen nu jullie ouders zijn geworden? De stoere ouders onder jullie vinden hier alles wat ze nodig hebben; een boeiende cultuur, een hippe stad en honderden baby-cafes. Daarenboven zijn de stadparken nergens anders in de wereld zo voorzien op het bezoek van kleine kinderen. Overal in de stad vind je publieke toiletten met reuzegrote kamers om borstvoeding te geven en je baby te verversen. Wat houdt je nog tegen? Tokio werd wereldwijd als beste stad voor reizende ouders met baby uitgekozen!

2. Toscane, Italy

Liever dichter bij huis? Dat begrijpen we ook wel. Toscane is niet alleen wondermooi, het staat bovenaan de lijst voor borstvoedende mama's met een pasgeboren baby. Nergens in de wereld worden borstvoedende mama's zo opgehemeld als in het Italiaanse Toscane. Het mag dan niet zo gemakkelijk zijn met je kinderwagen door de te enge straten met kasseien te lopen, in een draagzak aan de borst kan je geen betere vakantieplek bedenken!

3. Griekenland

De Grieken zijn gek op families en kinderen. Kleine kinderen maken er gratis gebruik van het openbaar vervoer, gaan gratis naar het buffet op retsaurant en verblijven misschien zelfs gratis in het hotel van je dromen! Daarenboven puilt elk hotel uit van de verzorgingsproducten voor baby's; van hoge stoel tot babybadje - gewoon even navragen. Dan hebben we het nog niet over de veilige zandstranden gehad...

4. Costa Rica

Hmmm... Toch liever ver weg? Voor ouders van kleuters en schoolgaande kinderen staat Costa Rica op het programma; puur natuur en een dierenpark zoals nergens anders in de wereld. Daarenboven staat Costa Rica helemaal bovenaan de lijst als je een goedkope tropische vakantie wil! Ver weg gaan hoeft niet duur te zijn!

Met kleine kinderen wordt er wel aangeraden naar een van de toeristische hotspots te gaan, zodat medische hulpdiensten ter beschikking staan als je ze nodig hebt. Je hoeft tenslotte niet de diepste jungle verkend te hebben met een kleuter.

5. Zwitserland

Tenslotte; Zwitserland staat hoog bovenaan de veiligste landen ter wereld. Je hebt er de tofste kinderhotels, veiligste skipistes in de winter en prachtige wandelwegen voor ouders met kleine kinderen in de zomer.

Waar wacht je nog op? Boeken maar!