Doe mee: een suikervrije zwangerschap!

Je wil een gezonde en fitte zwangerschap? Waarom dan niet je zwangerschap starten met een leuke en gezonde uitdaging; de suikervrije zwangerschap!


Doe mee: een suikervrije zwangerschap!

Dat suiker slecht voor je is, wist je wel. Maar wist je ook dat suiker de oorzaak is van al de overtollige zwangerschapskilo's? Dat het zwangerschapsdiabetes kan veroorzaken en een te hoog geboortegewicht van de baby, wat op zijn beurt de bevalling moeilijker kan maken? Dan hebben we je nog niet verteld dat teveel suiker tijdens de zwangerschap zich vastzet in de genen van je kind, en het risico verhoogt dat je kind later diabetes krijgt.

Een suikervrije zwangerschap

In je zwangerschap kies je er waarschijnlijk voor gezond en fris te eten, minder te snoepen en meer water te drinken. Maar wist je dat heel wat levensmiddelen verstopte suikers bevatten? Producten die gezond lijken, maar suikers bevatten die de producenten toevoegden om aan onze Westerse suikerverslaving - ja, ook jij bent verslaafd gemaakt aan suikers zonder het te beseffen - te voldoen. Voorbereide sauzen, soepen, yoghurts bevatten vaak suiker - en meer suiker dan we ons kunnen voorstellen,

Tips voor een suikervrij dieet tijdens je zwangerschap

- Kies voor de 80-20 regel. In 80% van de gevallen kies je voor vers en gezond eten, in 20% laat jij jezelf toe om een zoet dessert te bestellen bij de koffie. Je zwangerschap moet leuk blijven!

- Kies in geen geval voor drankjes met suikervervangers. Suikervervangers worden er van verdacht vroeggeboorten te veroorzaken.

- Lees labels! Je zal versteld staan als je labels begint te lezen hoeveel - onverwachte - levensmiddelen suiker bevatten.

- Kies voor fruit en groenten, maar haal ze vers! Ook diepvriesproducten en groenten uit blik kunnen suikers bevatten. Ook vers fruit bevat suikers, maar het aantal vitaminen en mineralen is zo hoog en essentieel dat deze natuurlijke suikers belangrijk zijn.

- Als je net start met een suikervrij dieet, verwijder je eerst maar al de suiker die je in huis hebt uit je kasten. Daarna haal je wat cola zero of diet coke in huis, om het gevoel te hebben dat je suiker in huis hebt. Vergeet niet, we zijn allen suikerverslaafd en het duurt even om te ontwennen. Na enkele weken heb je ook deze drankjes niet meer nodig!

- Je voelt je misschien enkele dagen energieloos, maar dat gevoel verdwijnt snel en maakt plaats voor een fit en gezond gevoel - een gevoel wat je heel je zwangerschap wil meedragen!