Lieve Valentijnsknutsels

Laat je kleuter een leuke Valentijnkaart knutselen voor iemand die hij of zij ontzettend leuk vindt. Oma, de kleuterjuf of een vriendinnetje.


Lieve Valentijnsknutsels

Hoe leer jij je kind gevoelens als liefde en tederheid omschrijven? Juist, door hen vroeg genoeg daarmee te confronteren! Het is ontzettend belangrijk als ouder steeds weer je kind in de armen te nemen en te vertellen dat je van hem of haar houdt. Het is belangrijk te vertellen dat je van anderen houdt; van oma, van opa, van je man. Maar ook een commercieel evenement als Valentijn kan ons helpen onze kinderen te leren wat houden van betekent!

Valentijn als leermoment

Stap nu niet meteen naar een winkel om wat te kopen. Leer je kind dat het belangrijk is na te denken wie hij wat wil schenken en waar die persoon van houdt. Leer je kind dat zelfgemaakte geschenken het leukst zijn; daar is tijd en energie in gestoken.

Op Baby.be kan je alvast ontdekken hoe je met een heel eenvoudige techniek een Valentijnkaart in elkaar knutselt (of een heel kunstwerk maakt)

Benodigheden:

- Een wit blad papier (wat je kan vouwen tot een kaart of in zijn geheel kan gebruiken als kunstwerk). Je kan voor een kunstwerk natuurlijk ook een canvas doek nemen.

- Een lege rol toiletpapier

- Rode verf en een verfborstel.

Werkbeschrijving:

Nu kan je de toiletrol een beetje samenplooien op 1 plaats; dat is voldoende om de vorm van een hart te krijgen. Sop de onderkant in rode verf en stempel het hartje op de kaart of op het hele kunstwerk.

Klaar!

Foto: Topinspired