Voetbalkoorts: zo koop je sneakers voor je kind

Iedereen in voetbal-outfit; het is aftellen tot aan de Worldcup!


Voetbalkoorts: zo koop je sneakers voor je kind

Nu de Worldcup voetbal bijna starts, heb je beslist al een superleuk voetbalshirt voor je kleintje om de Rode Duivels aan te moedigen. Met een paar coole sneakers, een jeans of een short ziet je kind er opeens superhip uit in z'n voetbalshirt (al is dat alleen maar als er een WorldCup gespeeld word, hoor!). Hoe kies je nu eigenlijk ene goed paar sneakers voor kleine kinderen? Want gemakkelijk is anders ...

Sneakers voor een kindje jonger dan 1 jaar

Voor een baby zijn sneakers eigenlijk geen optie. Hoe meer je kind op blote voeten of met sokken kan spelen en kruipen, hoe beter je kind zijn lichaam leert kennen. En dat proces is erg belangrijk voor zijn motorische groei. Natuurlijk kan je schoentjes - ook van die zachte sneakers - aantrekken als je naar buiten gaat, maar ook daar geldt hoe meer je baby met de blote voeten het gras voelt, hoe meer je kindje leert.

Sneakers voor een kind wat de eerste stappen zet of net loopt

Jonge kinderen die leren lopen, hebben hebben een degelijke steun nodig. Sneakers zijn dan ook eigenlijk geen goede keuze. Kies je toch voor een paar sneakers, moet je deze puntjes in het achterhoofd houden:

- Kies voor lederen sneakers - geen stoffen sneakers, geen plastic! Met een natuurlijk, ademend materiaal zoals leder, voorkom je niet alleen zweet-, maar ook schimmelvoeten.

- De zool van de sneakers moet soepel zijn en eigenlijk volledig kunnen plooien. Pas op, het buigpunt moet vooraan de voet zitten, zoniet heb je geen kwalitatieve sneaker in je handen!

- Sneakers met extra grip zijn belangrijk; kinderen rennen al snel met hun nieuwe sneakers aan. Een rubberen zool, inclusief grove ribbels, is slijtvast en anti-slip.

- Ga voor sneakers met een hoge hiel. Dat ziet er meteen ook lekker trendy en cool uit, en biedt veel meer steun aan die wankele voetjes. Kan je kind nog maar net stappen, dan kies je ook best voor een exemplaar met veters, zodat de sneaker goed rond het voetje aansluit.

- Afwisseling in schoenen is belangrijk om de voet niet steeds in een zelfde houding te laten staan. Koop daarom ook zeker een paar sandalen of een paar lederen schoenen.