Overal op het potje; moet kunnen?

Op het potje in de vliegtuigstoel; moet kunnen?!


Overal op het potje; moet kunnen?

In de Facebook groep 'Passenger Shaming' verscheen vorige week een foto van een moeder die tijdens een vlucht haar kind op een potje zette - voor alle passagiers in het midden van de machine.

Als het cabinepersoneel de moeder vriendelijk aansprak en erop wees dat de toiletten gratis gebruikt kunnen worden achter in het vliegtuig, zou de moeder geantwoord hebben dat ze dat maar 'Scheisse' vindt en niet van plan was die publieke toiletten voor haar kind te gebruiken.

Wie de afgebeelde personen zijn op de facebook-foto en op welke vlucht het incident is gebeurd, is niet duidelijk. Moeder, kind en medereizigers zijn gepixeld. Of de foto echt is en of dat echt het antwoord was, is ook niet meer et achterhalen.

Niettemin zijn er nu heel wat Facebook-gebruikers die debatteren: is het gedrag van de moeder in orde? Als een peuter in het midden van het vliegtuig in de luier doet, is dat OK. Maar als je kind net op een potje leert gaan? Hoor je dan op een oncomfortabele, publieke toilet te gaan? Moeten we niet allen leren op te houden tot we aan de beurt zijn en daarna gebruik te maken van de toiletten die voorhanden zijn?

Wat denk je: helemaal goed of helemaal fout?