Welk Sinterklaascadeautje voor je baby?

Welk speelgoed is ideaal voor een baby? En wat kies je voor een kind van 11 maanden? Baby.be geeft je enkele gouden tips!


Welk Sinterklaascadeautje voor je baby?

Wat kan Sinterklaas je baby schenken?

Baby pasgeboren: Weet je waar je een pasgeboren baby het meest plezier mee doet? Zijn eigen beentjes! Je baby heeft in de baarmoeder altijd de beentjes tegen elkaar gehad; dat gaf een vertrouwd, geborgen gevoel. Maar als een kindje geboren wordt, steken we het in een pyjama. Opeens voelt je baby niet meer de warmte van het ene beentje tegen het andere, maar ligt er ene stuk stof tussen. Voor jouw kindje is er niets mooier dan hele dagen in een trappelzakje mogen liggen; lekker die naakte beentjes tegen elkaar. Het ecologische merk FRESK maakte trappelzakjes die er uitzien als pyjama's, met heerlijke motieven en frisse kleurtjes - en met ruimte voor beide, naakte beentjes!

Baby 1 maand: Een ballon! Investeer in een mooie grote ballon die je boven de kinderwieg hangt. Rond, een gezicht - allemaal nog beter! Want jouw kindje herkent nog maar vaag wat er daar zo ver hangt te bengelen, maar ... het beweegt en is er steeds - dat moet mama zijn! Je zal verbaasd staan hoe sterk jouw kind al reageert op de bewegende ballon boven het wiegje.

Baby 2 maand: Muziek, maestro! Webwinkel Kleinezebra heeft de mooiste muziekmobieltjes voor de allerkleinsten. Zoals deze leuke walvis, die meteen bewijst dat muziekmobieltjes niet ouderwets hoeven te zijn. 

Baby 3 maand: Laat je baby zoveel mogelijk bewegen! En dat kan door je kindje op een speeltapijt te liggen, met veel beweging rond hem heen. Je kindje zal zich nu proberen te draaien en wil niets liever dan al die kleurrijke, bewegende popjes aanraken. Ook hiervoor zit je bij webwinkel Kleinezebra goed; zij hebben een uitgebreid aanbod aan speeltapijten.

Baby 4 maand: Leer je baby over oorzaak en gevolg! Ik draai de muziekdoos in mijn hand, dan loeit de koe! Een heerlijk retro hebbeding uit je eigen kindertijd!

Baby 5 maand: De eerste tandjes? Op dit stukje speelgoed kunnen kinderen niet alleen sabbelen en bijten, het is ook heerlijk om er aan te trekken en er naar te grijpen. Haba biedt een schitterende collectie speelgoed voor de allerkleinsten!

Baby 6 maand: Wil je speelgoed schenken wat baby een heel jaar lang gebruiken kan? Dan is de krokodilwagen een goede start! Blokken, muziek, een loopwagen of een trekkrokodil; afhankelijk van de ontwikkelingsfase waarin je baby zit, groeit de krokodil.

Baby 7 maand: Je baby zit nu en dat maakt het baden een stuk gemakkelijker. Neem de tijd om samen in bad te gaan en te spelen met het heerlijke badspeelgoed van Plan Toys.

Baby 8 maand: Natuurlijk kan je al veel eerder een spiegel kopen (vanaf 3 maanden), maar nu pas begint je baby te reageren op zijn spiegelbeeld. Hij is nu veel mobieler en wil dit andere kind grijpen; misschien zelfs eens achter de spiegel kijken om uit te zoeken waar dit vriendje zit!

Baby 9 maand: Baby's niet in de zandbak of in een plas omwille van de ziektekiemen? Wat een onzin! Net nu wil je baby ontdekken wat dat allemaal is! Een regenpak, dat is wat je kind nu kan gebruiken. En nee, dit is niet zomaar een kledingstuk wat je nu koopt. Een regenpak helpt je kind buiten op ontdekking te gaan en ongeremd alles uit te proberen. Op de lijst!

Baby 10 maand: Met een stapelspel van Plan Toys train je niet alleen de motoriek, maar ook de begrippen groot en klein. Je kindje kan ze nog niet benoemen, maar heeft alvast erg veel plezier met een stapelspel van de Sint.

Baby 11 maand: Je baby staat nu regelmatig recht en het lijkt wel alsof hij elk moment kan gaan lopen? Schenk hem een loopwagen van Plan Toys, die gaan ook later nog erg lang mee als transportmiddel voor poppen, beren en een picknick!

Baby 1 jaar: Grijp die worm! Nu wordt je kleintje een avonturier. Om hem in zijn ontdekkingstocht te begeleiden, kies je voor speelgoed waar niet alleen zijn motorische vaardigheden getest worden, maar ook kleur en vorm een rol beginnen te spelen. Dit spel van Ambi Toys is ideaal voor deze leeftijdsgroep.

Foto: Plan Toys