Lesbische vrouwen beiden zwanger van dezelfde baby


Lesbische vrouwen beiden zwanger van dezelfde baby

Met behulp van een speciaal type in-vitrofertilisatie werden twee vrouwen uit een stel van hetzelfde geslacht de eerste die beiden hun baby droegen. "Dit is de eerste keer dat twee vrouwen hun kind fysiek samen hebben gedragen.," vertelde de vruchtbaarheidsspecialiste K. Doodey uit Texas.

Twee lesbische vrouwen zwanger van dezelfde baby

Ashleigh en Bliss Coulter uit Noord-Texas hadden hun zoon Stetson via zogenoemde moeiteloze IVF, met eicellen van Bliss en het sperma van een donor. In plaats van het sperma en de eieren in broedmachines te plaatsen, worden ze in een apparaat geplaatst dat INVOcell wordt genoemd en dat gedurende vijf dagen in het lichaam wordt geplaatst, waar de eicellen worden bevrucht en de vroege embryonale ontwikkeling begint. In dit geval droeg Bliss de INVOcell.

De embryo's werden bevroren en één werd overgebracht naar Ashleigh, die de baby de rest van de zwangerschap droeg. De baby, een jongetje, kwam gezond en wel ter wereld.

"Dit is een revolutionair type IVF," vertelde K. Doody aan het Amerikaanse CBS News. Effortless IVF kost doorgaans ongeveer de helft van de kosten van de traditionele IVF. De effortless IVF®-oplossing is een Amerikaanse reproductietechnologiebehandeling waarbij de kosten aanzienlijk verlaagd worden (2,000 US dollar in plaats van 4,500 dollar) en heeft succespercentages vergelijkbaar met traditionele IVF. Traditionele in vitro fertilisatie (IVF) behandelingen zijn duur en vereisen vaak meer dan één cyclus, waardoor de financiële kosten aanzienlijk worden verhoogd. Een groot deel van deze kosten omvat labwerk, personeel, medicijnen en doktersbezoeken. In Texas omzeilen ze deze kosten met de INVOcell.