In de regen met een pasgeborene?

Elke dag wat gaan wandelen met je baby is gezond. Maar ook als het pijpestelen regent?


In de regen met een pasgeborene?

Wanneer neem jij je pasgeborene mee naar buiten?

Je mag voor het eerst met je kindje naar buiten als hij of zij op goed gewicht is. Daarnaast moet de baby zelf goed de temperatuur kunnen houden. De meeste baby’s gaan voor het eerst naar buiten aan het einde van de eerste levensweek.

Kies voor een rustige wandeling in de kinderwagen (liggend) met een extra deken in de winter, of ga voor een wandeling in de draagzak, warm aangekleed. Neem jij je kind dragend mee, is het een goed idee je kind binnen je eigen jas te dragen in de winter.

Hoe kleed jij een pasgeboren baby in de winter om naar buiten ta gaan?

Winter of zomer; baby’s verliezen vaak veel warmte vanuit hun hoofdje en daarom is het belangrijk dat je jouw kindje een mutsje laat dragen als je naar buiten gaat in die eerste levensmaanden. In de winter krijgt je kind net zoveel lagen kleding aan als jijzelf plus een dekentje, mutsje en handschoenen.

Hou er rekening mee dat jij in beweging bent als je buiten wandelt. Je baby ligt stil en koelt hierdoor sneller af. Controleer daarom regelmatig de temperatuur van de vingertjes, oortjes en gezichtje. Voel aan de achterkant van de nek of het voorhoofd. Als een van de twee koud aanvoelt dan kan het zijn dat hij of zij iets meer kleding aan moet.

En wat als het onafgebroken regent?

Als het heel koud is, er een harde wind waait of het stormt, is het meestal niet verstandig om naar buiten te gaan. Wind kan veel kouder zijn dan de thermometer aangeeft. Stel je de vraag of je absoluut naar buiten moet. Meestal is er wel een tussenpoze waarin het even niet regent of stormt; gebruik dat moment om naar buiten te gaan!

Moet je er toch uit terwijl het regent of stormt? Verwarm de kinderwagen voor met een kruik en zet de kap omhoog. Bijna iedere kinderwagen en buggy heeft een kap die je omhoog kunt doen. Die beschermt je baby tegen de wind die van de zijkanten en van boven komt. Gebruik de regenhoes van de kinderwagen. Geef je baby een schone luier voordat je naar buiten gaat.

Pas op met binnen-buiten-binnen-buiten. Natuurlijk wil je ook lekker kunnen winkelen met je baby als het wat kouder is. Maar pas op voor die wisselende temperaturen. Zorg ervoor de je de winterzak even open ritst als je naar binnen gaat.