Amerika opent ziekenhuis voor 'zwangere' kinderen

In Amerika wordt een ziekenhuis geopend voor toekomstige moeders vanaf 3 jaar...


Amerika opent ziekenhuis voor 'zwangere' kinderen

Een moederhuis voor kinderen? Jawel! In Amerika kan het allemaal. In Cleveland, Georgia, is het Babyland General Hospital geopend; een ziekenhuis voor kinderen die bevallen van ... hun pop.

Net als in een echt ziekenhuis moeten kinderen vanaf 3 jaar zich registreren aan de ingang. Het personeel, gekleed als dokters en verpleegsters, vangen de toekomstige poppenmoeders op en gaan met hen door een vragenlijst over zichzelf en de pop. Daarna kunnen de kinderen verschillende kamers bezoeken waarin je babypoppen kan vinden; als prematuurtje in het ziekenhuis, aan tafel voor het eerste hapje, in een kleuterklas, in de speeltuin. Het personeel loopt tussen de poppen, verzorgt hen, speelt met hen en praat met hen terwijl de kleine bezoeksters rondkijken.

Het gaat het niet zo ver dat de 3-jarigen een bevalling doorstaan moeten. Integendeel, als het dan om het bevallingsverhaal gaat, worden ze naar een kamer geleid met kolen en daar worden de baby's door een dokter uit de kool gehaald...

Wat vind jij daarvan? Is zo'n ziekenhuis als ervaring nodig voor kleuters vanaf 3? En vind jij dan dat er in zo'n ziekenhuis een echte bevalling zou moeten uitgelegd worden, of hou je het voor een 3-jarige liever bij de kool?