Waar naartoe in de paasvakantie met een kleuter?

Naar ZOO Planckendael! 5 tips voor een perfecte dag in (elke) zoo.


Waar naartoe in de paasvakantie met een kleuter?

Wil jij tijdens de paasvakantie op bezoek in ZOO Planckendael? Koop dan vandaag tickets met 15% korting. De tickets zijn geldig van 6/4/2019 tem. 22/04/2019. ZOO Planckendael is slechts 20 minuten van Brussel, en dan ook ideaal voor aan daguitstap.

5 tips voor een perfecte dag in de zoo

1. Neem een brooddoos met fruit en een (gezonde) sandwich mee.

Neem gezonde snacks voor je kleuter mee. Natuurlijk kan je in de dierentuin wel wat te eten vinden, maar kinderen zien vooral de junkfood en het snoepgoed. Je kleuter zal sowieso al overprikkeld worden van alles wat hij ziet. Ga in een grote boog om suikerwaren heen en zorg dat je kind steeds een stukje appel, een wortel of een broodje in de hand heeft als hij wat moe of hongerig wordt.

Lukt het echt niet zonder suiker? Beloof je kleuter dan een ijsje als je naar huis gaat;  op zo'n moment is het toch een mooie afsluiting van de dag!

2. Denk twee keer na voor je de kinderwagen thuislaat...

Hou er rekening mee dat er zoveel op je kind afkomt, dat hij graag op de arm genomen wordt. Dat kan erg vermoeiend worden, dus is het geen slecht idee een kinderwagen of een karretje mee te nemen. Ook als je kind eigenlijk goed meewandelt, in de zoo komt er naast het lopen en het zien van de dieren, het verwerken van heel veel informatie bij - erg vermoeiend voor een kleintje.

3. Maak er een leermoment van!

Lees (en zing) over je bezoek aan de zoo. Je dierenvriend zal nog meer van zijn dierentuinbezoek genieten als hij een beetje weet wat en wie hij zal tegenkomen. Zing liedjes over dieren en de geluiden die ze maken, lees een boek over de dieren die je typisch in ene dierentuin tegenkomt. Na je bezoek, kan jij je kind vragen 5 dieren te noemen die hem bijgebleven zijn, en die dieren (met enkele anecdotes) een hele week lang voor je kind blijven herhalen. Lees de boeken opnieuw, zing de liedjes... en je zal verbaasd zijn hoeveel is blijven hangen van dit leermoment!

4. Ga zitten.

De bank naast de kooi van de baviaan of de olifantenpen is misschien wel de beste stoel in huis. Het is verleidelijk om snel van de chimpansees naar de beren te gaan, maar je kind krijgt pas de gelegenheid wat te zien als je blijft hangen. Probeer niet te veel te zien. Drie tot vier uur toeren door de dierentuin is vaak genoeg voor jonge kinderen - en waarschijnlijk ook voor jou.

5. Ga mee op de foto!

Er komt een dag dat je kind enkel beelden kan aankijken van zijn kindertijd. Een dag waarop jij er misschien niet meer bij bent... En daarom maakt het net uit of je dikker bent geworden. Of je haar niet hebt gewassen. Belangrijk is dat je erbij bent op de foto, zodat je kind zich later aan die gezellige tijd met z'n ouders in de zoo kan herinneren!